A Borsodért Ifjúsági Kulturális Egyesület 2002-ben alakult, eredetileg mezõnyárádi székhellyel.
A valamikori BIKE újraélesztése 2009-ben történt meg, amikor is lelkes, aktív, területfejlesztésben jártas személyek közremûködésével, mezõkeresztesi székhellyel (3441, Mezõkeresztes Dózsa Gy. 57. Polgármesteri Hivatal „B”épület), új arculatot felvéve, tevékenységi körét bõvítve a jelenlegi társadalmi elvárásoknak megfelelõen, újjáéledt a szervezet.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Az Egyesület új elnöke Nagy Péter (Mezõnyárád), elnökhelyettese pedig Majoros János (Mezõkeresztes) lett. Az egyesületi tagok gazdasági, pedagógiai, mûszaki, mûvészeti szakterületen dolgoznak, diplomával, szakmai és pályázati tapasztalatokkal rendelkeznek. Eddigi tevékenységük során széleskörû kapcsolatrendszert alakítottunk ki a civil,- vállalkozó,- magán,- és önkormányzati szféra szereplõivel.

Közös célunk a társadalmi és közösségfejlesztés, mely minden további fejlõdés alapja. Legyen szó akár sport rendezvényrõl, helyi termelõk segítésérõl, településszépítésrõl, önkormányzati célok megvalósításában való közremûködésrõl, partnerségi együttmûködésekrõl, minden területre nyitott szervezetünk.

Az Egyesület átalakulását követõen minden lehetõséget megragadott, hogy egy magasabb szinten tevékenykedhessen. Három hazai forrású és két uniós finanszírozású pályázatot nyújtott be. Eddigi projektjeink ifjúsági- társadalmi nevelést, rendezvény megvalósítást, gazdasági ösztönzést céloznak.

Továbbiakban tervezzük olyan vállalkozó- civil-önkormányzati partnerségi kapcsolatok kialakítását, mely újabb uniós forrás igénybevételét teszik lehetõvé.

Konkrét céljaink Mezõkeresztesen a rossz állapotú, közösségi célokra jól hasznosítható lakó és egyéb épületek fejlesztése. Mezõnyárádon a valamikori romtemplom és környezetének látogathatóvá tétele, templompark kialakítása, maradványok megõrzése az utókor számára.
Mindkét részcél igen körülményes elõkészületekkel, tervezéssel jár, melynek jelentõs részét az egyesület saját maga végzi el non-profit alapon. A célokhoz nem titkolt szándék, hogy további pályázati finanszírozási lehetõségeket is igénybe kívánunk venni.
Amennyiben támogatni kívánja egyesületünk mûködését, céljainak megvalósítását, kérjük, hogy személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassa szervezetünket. Szervezetünk adószáma: 18440119-1-05

A települések szépítését célzó közvetlen és konkrét célok megvalósítását a Borsod Takarék Takarékszövetekezetnél vezetett 55100100-13102023 számú számlára történõ támogatás befizetéssel segíthetik.

Kérjük, hogy a településszépítés célú befizetésük esetében a közlemény rovatban jelöljék, mely településre használjuk fel támogatásuk összegét.
Pénzbeli felajánlásaikról folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklõdõket az Eleven Televízió honlapján a településenként összegyûlt összegekrõl.

 
Köszönettel:
A Borsodért Ifjúsági Kulturális Egyesület tagjai
 

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!