Föld Napjára emlékeztek Bükkábrányban
Bükkábrányban az iskola alsó tagozatos tanulói a Föld Napján, április 22-én egy természetfilm megtekintésével kezdték a napot.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportja által készített filmmel elsõsorban a ragadozómadarak, közülük is a parlagi sasok, a réti sasok, és a kerecsenysólymok életébe pillanthatunk be szinte testközelbõl.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Megtudhatjuk például, hogy milyen nehézségek árán nevelik fel fiókáikat, és hogy mi és miért van hatással a fiatal ragadozók életére.
A film megtekintése után a gyerekek feltehették kérdéseiket Kleszó András természetvédelmi õrnek, aki elõadásában beszélt arról is, hogy például a kerecsensólyom is költ Bükkábrány határában, és egy kis türelemmel a többi ragadozómadár egyedeit is bárki megfigyelheti természetjárás közben.
Az "Erdõktõl mezõkig ragadozókról" címû filmet egyébként televíziónk internetes honlapján is megnézhetik, jó szívvel ajánljuk figyelmükbe.
A bükkábrányi óvodában is megemlékeztek e jeles napról. A kiscsoportosok megismerkedtek a földgömbbel, majd virágmagokat ültettek és szemetet szedtek az óvoda környezetében.
A középsõ csoportosok is színesítették az intézmény környékét hiszen õk is virágokat ültettek egy kaspóba.
A nagycsoport gyermekei is megismerkedhettek a földgömbbel, valamint a szelektív hulladékgyûjtés fontosságával. Végezetül egy kísérletet végeztek el, amelybõl kiderül, hogy a nejlon vagy a papír bomlik e le hamarabb.

 


 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!