FRISSÍTVE,VIDEÓVAL! Térségünkben is egyre nagyobb problémát okoz a rengeteg csapadék
Információk a térségi árvízhelyzetrõl - 2010.05.17. (Hétfõ) 20:00
Mezõkeresztesen az esti órákra jelentõsen csökkent a vízszint. Jelenleg még mindig a kertek aljában van az ár.
Mezõnagymihályon kilépett medrébõl a patak. Jelenleg is a tûzoltók segítségével szivattyúzzák a vizet az udvarokból és az árokokból. Több helyen homokzsákokkal védekeznek a megemelkedett vízszint ellen.
Információink szerint Gelejen is hasonló helyzet alakult ki, valamint az úton is több vízátfolyás található.


2010.05.17. (Hétfõ) 9:30
Mezõkeresztesen az este ismét emelkedett a vízszint, egy mellékutcában lévõ híd alatt folyt át a víz korábban, míg a reggeli órákban már a korlát is alig látszik.
A József Attila úton már több fóliasátrat elöntött az ár, a medrébõl kilépett patak már a házakat fenyegeti. Több utcában is szivattyúzzák a pincébõl a vizet, a lakosok maguk szivattyúznak. Már az este folyamán megkezdõdött a homokzsákok töltése és a elhelyezése. A patak meder mellé kihelyezett homokzsákokon már átcsapott a víz, a lakosok már a házakat védik. A Balaton utca egy része víz alatt van, az átcsapó víz sodrása is nehezíti mentés.
Mezõkeresztes Város Önkormányzata kéri a lakosság segítségét a homokzsákok töltésében valamint a mentési munkálatokban. Valamint felhívja a lakosság figyelmét, hogy lehetõség szerint vezetékes vizet ne igyanak, helyette ha tehetik ásványvizet használjanak.
Bükkábrányban már apad a vízszint, itt jelenleg nem okoz nagyobb gondot a lehullott csapadék.
Információink szerint Tardon is javult a helyzet. A patak vízszintje folyamatosan apad. Az elõzõ napihoz képest mostanra mintegy 40-50 cm-es csökkenés tapasztalható. Czufor József polgármester szerint a település túl van a veszélyen. Egyelõre sikerült nagyobb károk nélkül átvészelni a veszélyhelyzetet.
A fenyegetés elmúltával még most kezdõdik a pincék vízmentesítése, illetve a szennyvízhálózat megtisztítása.
A 3.számú fõúton - Vatta és Bükkábrány között - is javult a helyzet, de még mindig nagy vízátfolyás tapasztalható egy szakaszon.


A tegnapi eseményekrõl a tovább gombra kattintva olvashat!
Cikkünket folyamatosan frissítjük, illetve az árvízi helyzetrõl készült felvételeket is megnézhetik majd!

Hirdetés_______________________________________________________________________





2010.05.16. (Vasárnap) 16:00

Mezõkeresztesen
is emelkedett a vízszint reggel óta, egy mellékutcában lévõ híd alatt folyt át a víz korábban, míg az elmúlt órákban már a hídra is átcsapott a víz.
A József Attila úton 2 fóliasátrat elöntött az ár, a medrébõl kilépett patak a kertek aljába van,bár egy ottani lakos szerint az 1999-es árvíznél jóval kisebb a mostani.Az Összekötõ úton több pincét is elöntött a víz, a lakosok maguk szivattyúznak.
Folyamatosan emelkedik a víz a 3-as fõúton is a már említett részen: egy 40 méteres szakaszon kb.15 cm-es vízátfolyás lassítja a közlekedést Bükkábrány és Vatta között.


2010.05.16. (Vasárnap) 14:00

Sajnálatos módon további vízszint-emelkedés tapasztalható, és várható a következõ órákban a térségünkben folyó patakok esetében is, hiszen folyamatosan esik az esõ szint mindenhol, ahogy az folyamatosan frissítve is látható az idokep.hu weboldalon.
A 3-as úton is folyik át a víz nemsokkal Bükkábrány után Vatta irányába, így óvatosan közlekedjenek, várhatóan itt is tovább nõ a vízszint, de egyenlõre járható az út.
Vattán 50 cm-es víz van a focipályán, az érkezõ vízmennyiség itt tudott szétterülni. Vízelvezetõket bontottak ki több helyen a szûk keresztmetszet miatt, de a patak partján így is legalább 10 kertet elöntött a víz.
A közeli Margit-tanyán 3 ház volt veszélyben, egy idõs hölgy házába majdnem bejutott a szántóföldrõl betörõ víz, de idõben érkezett a segítség: egy vállalkozó munkagépei oldották meg a problémát.
Cserépfaluban a Bem utca szinte teljes hosszában, 800 méter hosszan veszélyeztetett a Hór-patak áradása miatt.
Folyamatosan rakják a homokzsákokat, de a pincékbe, udvarokra már több helyen betört a víz. Az Alkotmány utcán egy munkagép tisztította a patakmedret a hídnál, egyenlõre itt sikerült rendezni a helyzetet.
A mára kiírt bajnoki labdarúgó mérkõzések is elmaradnak a rendkívüli idõjárási helyzet és pályák alkalmatlansága miatt - olvasható a borsodfoci.hu honlapon.

2010.05.16. (Vasárnap) 12:00

A tardi bekötõúton nehezen lehet közlekedni, 15-20 cm magas vízátfolyások vannak két helyen. Egyenlõre még lehet közlekedni az útszakaszon. Cserépfaluban is homokzsákokkal védik a Bem utca házait.
A Tard és Cserépváralja közötti utat a több helyen tapasztalt földcsuszamlás miatt átmenetileg lezárták, és sok helyen fakidõlés, vízátfolyás van ezen a szakaszon, egy helyen közel 1 km-es szakaszon nehezíti a közlekedést az átfolyás.
Cserépváralja belterületén a szennyvíz-rendszerbe beömlõ víz okoz problémát, gondot több helyen az udvarra omlik vissza a szennyvíz. Ugyanakkor a patak a medrében maradt, nem volt szükség eddig beavatkozásra.

2010.05.16. (Vasárnap) 11:00

Több településen is jelentõs erõket mozgósítottak annak érdekében, hogy megvédjék az ingatlanokat az áradó patakoktól. Már szombat estétõl folyamatosan esik Dél-Borsodban is az esõ.
Bükkábrányban egyenlõre a Géczi úton okozott és okoz problémát a lezúduló víz, itt szivattyúzással próbálják mérsékelni a vízszintet, illetve a Tibolddarócra vezetõ úton ömlik a víz a Jókai út irányába.
Vattán a medrébõl kilépõ patak több kertet is elöntött, és több háznál is homokzsákos védekezésre készülnek, de a Margit-tanyánál is küzdenek az áradás ellen, csakúgy mint Csincsén.
Mezõnyárádon és Mezõkeresztesen egyenlõre nem okoz nagyobb gondot az áradás, bár a hidak szintjéhez már nem sok hiányzik. Mindkét településen készenlétbe vannak, és homokzsákokat készítenek szükség esetére.
Tardon információink szerint az iskolánál homokzsákkal védekeznek, mivel csak így tudják megakadályozni, hogy beömöljön a víz az épületbe. 40 m3 homokot hoztak egyenlõre a településre, de folyamatosan szükség van az utánpótlásra. Két helyen is átvágták a patakmedret, így a focipályát is elárasztották a település megvédése érdekében.

Videó 1.- Kommentár nélkül - árvízi helyzet vasárnap délelõtt és kora délután:
Vatta, Csincse, Mezõkeresztes, Mezõnyárád

 



Videó 2.- Kommentár nélkül - árvízi helyzet vasárnap délelõtt és kora délután:
Tardi bekötõút, Tard, Tard és Cserépváralja közötti útszakasz, Cserépfalu, Mezõkeresztes, 3.számú fõút Vatta és Bükkábrány között



Videó 3.- Kommentár nélkül - árvízi helyzet hétfõ délelõtt Mezõkeresztesen:

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!