Újabb adomány az árvízkárosultaknak - a segélyakció folytatódik (folyamatosan frissítve!)
Írta: Eleven Televízió   
2010. augusztus 27. péntek, 03:00

Már több mint 2 hónapja, hogy emberöltõk óta nem látott árvíz pusztított megyénkben. Több település is óriási károkat szendvedett, a legnagyobb pusztítást Felsõzsolcán végezte a víz.
Itt a 2200 lakóépületbõl mintegy 1800 károsodott, közülük a mai napig több mint 200 össze is dõlt.
Mint ahogy arról korábban is írtunk, és honlapunkon is olvasni lehetett róla, adomány- és pénzgyûjtést szerveztünk már az árvíz napjaiban.Ezt a késõbbiekben is folytattuk, folytajuk, konkrétan 7 családnak segítettünk és segítünk az újrakezdésben.
Nekik is óriási káruk keletkezett az árvíz miatt, ráadásul házaik közel két hétig álltak 1,5-2 méteres vízben, ami gyakorlatilag az összes bútorukat, használati tárgyukat tönkretette.
A családokat segítõ akció folytatásaként, augusztus 9-én, hétfõn megérkezett az Eleven Televízió koordinálásával gyûjtött tárgyi adományok következõ része Felsõzsolcára.
A négy budapesti lakos, név szerint Szõke Nándor, Kecskés Ágnes, Kereszti Gábor, Zahár Zsuzsanna által felajánlott bútor, és használati eszköz az egész teherautót megtöltötte.
Nagyon köszönjük, hogy felhívásunkat olvasva Budapestrõl is megkerestek minket, így sikerült több szekrényt, heverõt, széket és más bútort és használati tárgyat Felsõzsolcára eljuttatnunk.
Köszönjük a segítséget a Mátrai Erõmû Zrt. bükkábrányi bányaüzemének, és vezetõinek, a rendelkezésünkre bocsájtott teherautó sofõrjének, Kovács Imrének, és a két bükkábrányi polgárõrnek, Princz Jánosnak és Benedek Norbertnek, akik a budapesti felpakolásban segédkeztek.
Ezen kívûl,a Bükkábrányi Önkormányzat nevében Tóth-Móricz Péter polgármester és Derekasné Orosz Andrea, valamint a gyûjtést kezdeményezõ és a szervezésben segítõ Eleven Televízió részérõl Vukovich Ákos is átadta az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány számlájára összegyûjtött 185.000 Ft-ot, illetve a bükkábrányi boltokban és vendéglátóhelyeken elhelyezett urnákba bedobott 15.000 Ft-ot.
Összesen tehát 200.000 Ft gyûlt össze az eddigi pénzgyûjtés során.
Hálás szívvel köszönjük mindazoknak, akik Bükkábrányból és térségébõl pénzt utaltak a számlára vagy dobtak be az urnákba.
Az átadott összeggel a 7 család képviselõi hamarosan elszámolnak majd, hogy Önök is lássák, jó helyre került felajánlásuk.
A pénzgyûjtést továbbra is folytatjuk a már megkezdett módon, olyan formában, hogy a következõ 11 hónapban segítjük ezeket a családokat. Kezdeményezésünk lényege, hogy havonta legalább 1000 Ft-ot várunk a lentebb megtalálható számlára. Ezt a családok nyitották, és a rá érkezõ összeggel minden hónapban elszámolnak, amelyrõl televíziónkban és a honlapon is hitelt érdemlõen beszámolunk.
Tehát ha Ön úgy gondolja, hogy csatlakozik kezdeményezésünkhöz, várjuk felajánlását folyamatosan még a következõ 11 hónapban is!
(Ugyanakkor kérjük, hogy az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány erre a célra nyitott számlaszámára már NE utaljanak pénzt, mivel azt technikai okok miatt meg kellett szüntetni.
A 7 családot a továbbiakban az alábbi számlaszámra való utalással segíthetik - számlaszám: SZINVA-NAPFÉNY Bt. 10402764-00006963-00000002 - nemzetközi számlaszám: HU 66 1040 2764 0000 6963 0000 0002 - swift kód: OKHB HU HB)

Pénzbeli adományaikat egyébként készpénz formájában is eljutatthatják az árvízkárosultak megsegítésére. Bükkábrány több boltjában és vendéglátó egységében is kint vannak a korábban kihelyezett adománygyûjtõ perselyek, amelyekbe továbbra várjuk felajánlásaikat!
Folytatódik a tárgyi adományok gyûjtése is. Az adományok listáját is aktualizáljuk honlapunkon (lásd a tovább gombra kattintva!) , így az ott található bútorokkal és használati tárgyakkal kapcsolatban továbbra is várjuk megkeresésüket.
Amennyiben úgy gondolják, hogy a felsorolt tárgyakból lehetõségük van felajánlani valamit, hívjanak minket a 30/296-8854-es illetve a 30/395-4289-as telefonszámon.A hívás alkalmával feljegyezzük az adomány tárgyát, illetve nagyobb tárgyak esetében szállítási idõpontot egyeztetünk.
További információk és tudnivalók a címre kattintva!

FIGYELEM! Cikkünk folyamatosan frissül majd a gyûjtéssel kapcsolatos friss információkkal. Információk, további gyûjtési helyszínek a tovább gombra kattintva érhetõk el!

Hirdetés_______________________________________________________________________




A legutóbbi, budapesti adomány valamint az összegyûlt 200 ezer forint átadása Felsõzsolcán - 2010.augusztus 9.
Az aktuális tárgyi adomány lista:
1 db komód, 1 db vízforraló, 2 db fúrógép, 2 db kávéfõzõ, 2 db teafõzõ, 1 db konyhaasztal, 2 db porszívó, 2 db vasaló, 1 db gázkazán 24 KW-os, 1 db automata mosógép, 2 db keverõtárcsás mosógép, 2 db centrifuga, 1 db hûtõszekrény, 1 db termotéka 25es gázkazán, 1 db sarokülõ, 3 db kulcskészlet, 2 db sarokcsiszoló, mosópor, öblítõ, tisztítószerek,  falfesték, tégla, járólap,csempe, parketta, cement, villanyszerelési eszközök (kapcsolók, konektorok, vezetékek), kõmûves szerszámok, fúrókészlet, Stihl fûrész (legalább 1db a 7 családnak) edények, hûtõtáska.

További információ és az adományok egyeztetése: 30/296-8854,  30/395-4289
A gyûjtésrõl folyamatos tájékoztatást adunk az Eleven Televízió honlapján: www.eleven.bvmedia.hu

(Ami az eddig zajló segélyakciót illeti, összesítésünk szerint mintegy 10 teherautónyi adomány jutott el Dél-Borsodból (Bükkábrány,Mezõnyárád, Mezõkeresztes, Kisgyõr illetve Mezõkövesd településekrõl) ennek nagyobb részét közvetlenül a rászorulókhoz jutattuk el. Több szobányi bútor, heverõk, hûtõk, televíziók, tartós élelmiszer, tisztítószerek, takarók, ágynemû, és ruhanemû voltak a szállítmányokban.
Az említett Zala megyei települések az egyik település, Gõsfa polgármesterének vezetésével az Eleven Televízió segítségével szintén Felsõzsolcára, illetve Ócsanálosra vittek szintén egy nagy teherautónyi szállítmányt.
Csak június 24-én egy Bükkábrányból, és egy Mezõkeresztesrõl érkezõ nagy teherautó rakományát adtuk át a felsõzsolcaiaknak, mindezt közvetlenül az érintettek kapták, illetve egy-egy családnál depóztuk le átmenetileg az adomány másik részét, ahonnan el tudják vinni azt, amire szükségük van. Mezõnyárádról több fordulóval is vittek adományt, itt éppen a bútorok egy része érkezett meg Felsõzsolcára.
Köszönjük a települési önkormányzatok, a bükkábrányi bánya, valamint Bodzán Antal, Orosz László és Kaló László segítségét a gyûjtésben, illetve a szállításban. Önöknek pedig hálás szívvel köszönjük a felajánlásokat.)

Azt gondoljuk, nem is kell kommentár a kislány öröméhez, mikor az egyik felajánlást, egy kerékpárt vihet haza. Pontosabban vihetne, hiszen a házuk lakhatatlanná vált, a padló megsüllyedt, a falakon méternyi repedések keletkeztek. Egy másik házban pedig a közfalakat kellett kiverni, a pusztító ár után a falon lévõ konyhaszekrényen kívûl más nem maradt.

Videó - Felhívás az árvízkárosultak megsegítésésre

Videó - Az elsõ segélyszállítmány útja Bükkábrányból a Magyar Vöröskereszt miskolci gyûjtõpontjára

Videó - Felhívás a felsõzsolcai árvízkárosultak megsegítésére

 

 

Korábbi hírek, gyûjtési helyszínek helye, idõpontja:

2010.június 17. 18:00
-Köszönjük az eddigi felajánlásokat Bükkábrányban is a Sajó menti borsodi árvízkárosult lakosság megsegítésére. A gyors segélyakciót FOLYTATJUK!
A következõ szállítmányt június 23-án szeretnénk eljuttatni az árvíz sújtotta településekre, ezért ismételjük meg felhívásunkat!
2010. június 22-ig az adományokat kérjük juttassák el a kijelölt gyûjtõhelyekre: 8.00- 16.00 óráig a bükkábrányi Polgármesteri Hivatal házasságkötõ termébe vagy az általános iskolába.
A bútorfelajánlásokkal kapcsolatban kérjük június 22-ig hívják az alábbi kapcsolattartókat: Tóth-Móricz Péter polgármester 49/535-022, Vukovich Ákos 30/296-8854, Derekasné Orosz Andrea 70/416-1999
A bútorokat elõzetes egyeztetés után a felajánlók házától el fogjuk juttatni az árvízkárosult családokhoz!
-Mezõnyárádról egy újabb kisteherautónyi segélyszállítmány indult el június 16-án Miskolcra, egy központi gyûjtõhelyre és Mezõkeresztesen is szépen gyûlnek az adományok, mindezekrõl videó hamarosan.
FONTOS! Bükkábrányban (hivatal és iskola), Mezõnyárádon (hivatal), Mezõkeresztesen (hivatal) a gyûjtõhelyeken továbbra is várjuk a felajánlásokat 8-16 óráig, Kisgyõrben a a Faluházba vihetik felajánlásaikat a nyitvatartási idõben.
A gyûjtés információink szerint Mezõkövesden is tart még (részletek a tovább gombra kattintva).

2010.június 17. 17:00
Felsõzsolcáról kaptuk a következõ levelet. Mi magunk is találkoztunk az érintettekkel a forgatások során, így nem volt kérdés, hogy ezúton is segítünk.
A kezdeményezés hitelét erõsíti, hogy a Herman Ottó Múzeum is mellettük áll, engedélyezték, hogy kirakják felhívó plakátjaikat a Görgey és Papszer utcai épületben, sõt a Múzeumok Éjszakáján (június 19.) és a Fröccsfesztiválon csak ennek a hét családnak fognak gyûjteni.
A tovább gombra kattintva megnézhetik a felhíváshoz készített videónkat is!
Íme, az említett levél:
"2010. június 4-én, a hajnali órákban, addig nem tapasztalt, hatalmas mennyiségû víz öntötte el a Miskolc közelében fekvõ kisvárost, Felsõzsolcát.  Az évszázad legnagyobb árvízi katasztrófája sújtott le rájuk néhány óra leforgása alatt. Életek munkája vált semmivé a víz pusztítása nyomán.
A bajban hét szomszédos család fogott össze. Kölcsönösen segítették és támogatták egymást a kritikus napokban. Most, hogy a víz levonult, életük legnagyobb kihívásával kell szembenézniük: az ÚJJÁÉPÍTÉSSEL.
Ez akkora feladat, amely meghaladja erejüket és lehetõségeiket. Ehhez kérjük az Önök támogatását, segítségét.
Számlaszám: SZINVA-NAPFÉNY Bt. 10402764-00006963-00000002
Nemzetközi számlaszám: HU 66 1040 2764 0000 6963 0000 0002
Swift kód: OKHB HU HB
Ez a kis közösség vállalja, hogy minden felajánlott összeget kizárólag az árvíz által okozott károk kijavítására, az újjáépítésre fordítanak és folyamatosan, fényképekkel alátámasztva igazolják mindezt.
A képek több fórumon tekinthetõk majd meg, többek között: www. festolany.becze.eu"

2010.június 11. 17:00
-FONTOS! Ma ismét Felsõzsolcán forgatott televíziónk stábja, ahol a még mindig víz alatt lévõ utcák (!) lakóival, és a víztõl mentesített utcák lakóival is beszélgetve kiderült, hogy tisztító-, fertõtlenítõszerekre is nagy szükségük lenne, hiszen óriási területen kell elvégezniük a fertõtlenítést.
Kérjük, amennyiben lehetõségük van, segítsenek, és a segélyakció során ezeket a dolgokat különösen várjuk a gyûjtõhelyekre!
Mi magunk is felvettük a kapcsolatot az ezen a területen dolgozó cégekkel, reméljük, sikerrel járunk!
-Péntek délután egy újabb kisteherautónyi adomány érkezett meg a mezõkövesdi Mezõ Ferenc Tagiskolából, ezúttal közvetlenül Felsõzsolcára szállítottuk a héten összegyûjtött dolgokat a bükkábrányi Polgármesteri Hivatal segítségével.
Köszönjük a Mezõ Ferenc Tagiskola és a bükkábrányi önkormányzat segítségét.

2010.június 11. 15:00
-Újabb két adománygyûjtõ helyrõl számolthatunk be a mai napon - Kisgyõrben a Faluház nyitvatartási idejében várják a következõket: takaró, törölközõ, ágynemû,gyermek és felnõtt ruhanemû, játékok, lábbeli, tisztítószerek, tisztálkodó szerek, pelenka, mûanyag evõeszközök, papírtörlõ, tartós élelmiszer.
Mezõkövesden a helyi polgári kör, és a FIDESZ helyi szervezete várja a felajánlásokat az árvízkárosultak javára. Elsõsorban tartós élelmiszereket, ruha- és ágynemûket, tisztítószereket, valamint pénzadományokat várnak a felajánlóktól.
Az adományokat kedden és csütörtökön 9 órától 16 óráig adhatják le a FIDESZ mezõkövesdi irodájában (Varga Pál út 4. szám alatt), de elõzetes egyeztetést követõen, akár késõbbi idõpontban is átveszik a felajánlásokat.
A jótékonysági akcióról kedden és csütörtökön a 49/ 411-286-os, illetve Molnár Istvánné települési képviselõnél a 20/560-7438-as telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

2010.június 10. 17:00
-Ma délután két kisteherautót pakoltunk tele Bükkábrányban az eddig összegyûlt adományokkal  és a miskolci gyûjtõhelyre szállítottuk Bodzán Antal és a Bükkábrányi Bánya segítségével (az errõl készült videót a tovább gombra kattintva nézheti meg).
Innen a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el az adomány a rászorultakhoz a következõ napokban.
Köszönjük a több mint 50 zsáknyi ruhát, cipõt, takarót, élelmiszert és mindazt amit eljutattak hozzánk. Köszönjük a segítséget Bodzán Antalnak és a Bükkábrányi Bányának is.
Bükkábrányban (is) tovább folyik a gyûjtés, pénteken és jövõ héten is várjuk a fentebb felsorolt dolgokat, és a pénzadományt is.
-Június 11-én Mezõkövesdrõl várhatóan egy újabb kisteherautónyi adománnyal indulunk útnak. Bár az Mezõ Ferenc Tagiskolában befejezõdik a gyûjtés a tanév vége miatt, a mezõkövesdi FIDESZ irodában továbbra is várják az adományokat!

2010.június 10. 10:00
-Mezõnyárádon is lehetõség van már azdományok leadására, hétköznapokon 8-15 óráig várják a Polgármesteri Hivatalban a gyermek és felnõtt ruhanemût, takarót, cipõt, törölközõt, ágynemû, tisztálkodószereket (szappan, fogkrém, fogkefe), mûanyag evõeszközöket, papírtörlõt, és tartós élelmiszert.
Egyéb felajánlásokkal keressék a Polgármesteri Hivatalt (49/425-255), Sárosi Ferenc polgármestert (30/434-6378), és Szajlai Gábor polgárõr parancsnokot (30/621-4846).
-Ma útnak indul az adományok elsõ része, a bükkábrányi Polgármesteri Hivatalból és az iskolából már két kisteherautónyi rakománnyal indulunk délután Miskolcra. Bükkábrányból és több térségbeli településrõl nagyon sok felajánlás érkezett meg a bükkábrányi gyûjtõpontokra, amit ezúton is köszönünk.
Természetesen továbbra is várjuk a felajánlásokat az összes gyûjtõhelyen.


 

2010.június 9. 16:00
-Újabb adományozó pont Bükkábrányban: elkezdõdött a gyûjtés a ME Zrt. bükkábrányi bányájában, itt hétköznapokon 6-14 óráig a Szakszervezeti Irodában várják az adományokat. (Információ: Csató László - 49/535-417). Várjuk a bükkábrányi és térségbeli adományokat a bükkábrányi bányában is!
-Tibolddarócon is várják már az adományokat, õk a felsõzsolcai árvízkárosultaknak gyûjtenek június 9-étõl június 18-áig a Polgármesteri Hivatalban. (jún.10.:8-12, jún.11.:13-17, jún.14.:8-12,jún.15.:13-17, jún.16 8-12, jún.17.:13-17, jún.18.:8-12 óráig)
-Mezõnyárádon és Mezõkeresztesen is megkezdõdik a tervek szerint a gyûjtés pénteken illetve a hétvégén. Amint tudjuk a pontos idõpontot és helyszínt, azonnal közzétesszük.
-A tervek szerint csütörtökön útnak indul az elsõ szállítmány az árvízkárosultak felé, természetesen az Eleven Televízió kamerája is ott lesz az induláskor és az átadáskor.


2010.június 8. 12:00
Csatlakozott felhívásunkhoz a mezõkövesdi Mezõ Ferenc Tagiskola is. (Mezõkövesd, Építõk útja 1.)
Iskolarádión keresztül hirdették meg a gyerekek felé a gyûjtést. Június 7. (szerda) reggeltõl június 11. (péntek) délig gyûjtik az adományokat a fenti címen.
Elsõsorban ruhanemût kértek a tanulóktól, de tisztálkodószereket, tartós élelmiszert is várnak lehetõség szerint. Köszönjük nekik is a segítséget!


 

2010.június 8. 11:00

Szentistvánon pénzgyûjtés kezdõdött a felsõzsolcai általános iskola újjáépítésének segítése céljából.Információ a helyi általános iskolában kapható! A szentistvániak a tervek szerint tevékenyen is részt kívánnak venni a majdani újjáépítési munkákban.

2010.június 8. 10:00
Bükkábrányban folyamatosan gyûlnek az adományok, sok zsáknyi ruha érkezett már reggel is, de ajánlottak már fel több gyermekheverõt, és televíziót is.Köszönjük, és továbbra is várjuk a felajánlásokat!

 
2010.június 7. 17:00
Bükkábrányban már több zsáknyi ruhát ajánlottak fel, amit ezúton is köszönünk! Várjuk a további ruhaadományt a következõ napokban is.

2010.június 7. 13:00
Több önkormányzat és magánszemélyek is jelezték a hétfõi napon megkeresésünk nyomán, hogy szívesen csatlakoznak az akcióhoz más településekrõl is.


2010.június 7. 10:00
Bükkábrány község Önkormányzata azonnali gyûjtést szervez a Sajó menti borsodi árvízkárosult lakosság megsegítésére.2010. június 7-tõl az alábbi ruhanemûk gyûjtésére kérjük a lakosságot, amire a legnagyobb szüksége van a kitelepítetteknek jelen pillanatban: takaró, gyermek és felnõtt ruhanemû, cipõ.
A gyûjtés helye és ideje Bükkábrányban:
hétköznapokon 8-16 óráig Polgármesteri Hivatal házasságkötõ termében
hétköznapokon 7-18 óráig az iskolában
Az összegyûjtött ruhanemû elszállításáról folyamatosan gondoskodik az önkormányzat.Egyéb felajánlásokkal és részletes információk kapcsán kérjük hívja az alábbi kapcsolattartókat:Tóth-Móricz Péter polgármester 49/535-022, Vukovich Ákos 30/296-8854, Derekasné Orosz Andrea 70/416-1999.
A bükkábrányi gyûjtéssel kapcsolatos friss információk a
www.bukkabrany.hu honlapon olvashatók, illetve az Eleven Televízió honlapján is folyamatosan frissítjük a gyûjtéssel kapcsolatos információkat.


Az Eleven Televízió munkatársai az elmúlt hetekben számos helyszínen forgattak a példa nélküli árvízi helyzet kapcsán.A fenti videóban mindezekbõl láthatnak képeket.
Jártunk többek között Szendrõn, Szendrõládon, Edelényben,Ócsanáloson, Ónodon és talán a legnagyobb kárt szenvedett településen, Felsõzsolcán is. Közelrõl láttuk, hogyan törik derékba egy élet munkája, láttuk, amint elgyötörten és végtelenül szomorúan hagyják el otthonaikat a kitelepítettek.
Volt, aki egy nadrágban hagyta el házát az éjjel támadó víz miatt. Mindene odaveszett. Ennek ellenére maradt segíteni a település érdekében.
Úgy gondoltuk, nekünk is ezt kell tenni, segíteni. Lehetõség szerint minél több mindennel, hiszen rengeteg ember a házával együtt gyakorlatilag mindenét elvesztette.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!