Név szerinti szavazással az Országgyûlés elfogadta a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatot, amely alapján õsztõl kisebb létszámúak lesznek az önkormányzati képviselõ-testületek. 
Hirdetés_______________________________________________________________________





A helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi törvény bekezdésében foglaltak szerint a választási iroda vezetõje a törvény hatályba lépését követõ 30 napon belül megállapítja és közzéteszi a helyi önkormányzati képviselõi választások során megszerezhetõ mandátumok számát.
Ezek a számok az elõzõ választási ciklusokhoz képest jelentõsen csökkentek. A megszerezhetõ mandátumok számának megállapítása lakosságszám és egyéb más kiegészítõ jogszabályok alapján történik.
Ennek alapján Vatta községben 4 fõ, Mezõnyárádon és Bükkábrányban 6 fõ és Mezõkeresztes városban 6 fõ szerezhet mandátumot az elkövetkezõ 4 éves ciklusra.

2010. október 3-ra kitûzött önkormányzati és kisebbségi önkormányzati választásokra állított jelölteket legkésõbb 2010. szeptember 3-án 16.00 óráig lehet bejelenteni az illetékes választási bizottságnál.

 

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!