Az Óbudai Egyetem hallgatói jártak Cserny László mezõkeresztesi mûhelyében

A Mezõkeresztesen élõ Cserny László évek óta a magyar veterán jármû restaurálás ismert alakja. Itthoni munkái mellett többek között németországi múzeumok számára is dolgozott már a mester, akinek munkásságát televíziónk is bemutatta már 2 filmben is.
Az Óbudai Egyetem veterán gépjármû restaurátor tankörének hallgatói és kísérõik egy igazán tanulságos délutánt tölthettek el a mezõkeresztesi mûhelyben.

Hirdetés_______________________________________________________________________




 

Ritkaságszámba menõ veterán jármûveket és alkatrészeiket láthatták testközelbõl, illetve a már elkészült jármûvekrõl fotókat mutatott a házigazda, így izgalmas beszélgetések alakultak ki.
A népes csoport minden zegzugot bejárt a telephelyen, és amit lehetett ki is próbáltak. Nemcsak a jármûvek, hanem a restaurálásnál használt, sokszor egyedi szerszámok is felkeltették a látogatók érdeklõdését.
A búcsúzáskor egy emlékplakettel is kedveskedtek a mesternek, aki meghatódva vette át a meglepetést, amelyet mind a helyreállítási munkák , mind a nyilvános bemutatás terén kifejtett tevékenységek elismerésként kapott.
A hallgatók egyöntetû véleménye volt, hogy a késõbbiekben egyenként is visszatérnek majd Mezõkeresztesre, hiszen sok érdekességet láthatnak és hallhatnak még itt a késõbbiekben is.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!