Értékteremtõ vandalizmus a közösségi közlekedés népszerûsítésére?!
Írta: Eleven Televízió   
2010. szeptember 28. kedd, 17:25

A miskolci Mobilitási Hét szervezése közben merült fel az ötlet néhány civil szervezet (Zöld Kapcsolat Egyesület, Komlóstetõi Kerékpáros Sport Klub, Factory Sportaréna), és lelkes önkénteseik között, hogy legális graffiti alkotásokkal népszerûsítsék a közösségi közlekedést.
Az ötletet tettek követték, így elindultak az egyeztetések és a bonyolult engedélyezési eljárások.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Három napi éjszakai festés eredményeként elkészült a Tiszai pályaudvar elsõ vágányán a betonaljak színesre festése, valamint felkerült a reklámfelületre „4SI (négyesi) mester” alkotása. A mûremek a graffitizés problémájára hívja fel a figyelmet történetével. A 6 db OSB lapon megelevenedik a vonatra várakozók tömege, a vonat útja, éjszakai lefújása, majd a MÁV dolgozók szorgos munkája, a vonat lemosása kapcsán.


Az MVK Zrt. hozzájárulásával a 2-es villamos vasgyári végállomásának megállójában szintén elkészült egy alkotás, ami a Zöld Nyíl programot népszerûsíti.

A kezdeményezéssel a szervezõk a közösségi közlekedés népszerûsítésén túl, legális kereteket szeretnének teremteni azon fiatalok számára, akik munkái vitathatatlanul esztétikai és mûvészeti értéket képviselnek, alkotásaik megtörik az esetenként kietlen, és lerobbant városrész monotóniáját.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!