Hatvan napi elzárás kétharmad köbméternyi fáért
Írta: Eleven Televízió   
2010. október 05. kedd, 15:23

Egy mezõkövesdi férfi két fiatalkorú társával juharfát lopott. A biciklin fát szállító személyeket a rendõrök intézkedés alá vonták, majd elõállították.
A részletekért kattintson a tovább gombra!
Szeptember 27-én a mezõkövesdi vasúti kisállomás Szentistván felõli részén lévõ fasorból egy 38 éves helyi férfi, két fiatalkorú - 15 és 16 éves - társával a tulajdonos engedélye nélkül juharfát tulajdonított el. A személyeket Mezõkövesd belterületén a járõrök igazoltatták, majd elõállították. Mindhárman azzal védekeztek, hogy õk a már korábban mások által kitermelt fát gyûjtötték csak össz  saját céljaikra, igaz ehhez nem rendelkeztek a tulajdonos engedélyével.

Az eljárás alá vont személyeket a Mezõkövesdi Rendõrkapitányság szabálysértési õrizetbe vette, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében bíróság elé állította. Az ezt követõen megtartott tárgyalás eredményeként az eljáró helyi bíróság a * már visszaesõnek számító - felnõttkorú elkövetõt 60 napi, míg két fiatalkorú társát négy-négy napi elzárással sújtotta, egyben kezdeményezte a fiatalkorú személyek védelembe vételét.

Forrás:
A Mezõkövesdi Rendõrkapitányság tájékoztatása alapján:
B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!