Mint arról már korábban is hírt adtunk, Tibolddarócon egyre több olyan kezdeményezés lát napvilágot, amely a hagyományok és a nemzeti összetartozás megõrzését tûzi ki célul.
Október 8-a és 10-e között a Tibold Darócai Alapítvány és a Tibold Darócai Lovas Hagyományõrzõk szervezésében egy nagyszabású lovas találkozóra került sor a községben, melyre az ország több pontjáról is érkeztek lovasok, köztük Vizsolyról, Napkorról, Kiskunhalasról, Petõfibányáról, Sárospatakról.

Hirdetés_______________________________________________________________________




A rendezvény fõ célja a közös együttlét mellett az volt, hogy egy régi lovasjátékot, az úgynevezett farkasvadászatot gyakorolják és megõrizzék.
A szombati napon a délelõtti lovasprogramok után a helyi lovasiskolában gyülekeztek a résztvevõk. A magyar történelem szinte minden korszakából lehetett látni korhû jelmezeket.
Fél 5-kor érkezett meg a tizenhét lóból és lovasból álló csapat a hõsi emlékmûhöz, ahol Szabó János köszöntötte a vendégeket és a megjelent helyieket. Az obeliszkre pedig elhelyezték az emlékezés koszorúját, tisztelegve az elesettek névsora elõtt.
A rendezvényt hagyományteremtõ céllal indították, a vendégek és szervezõk megelégedettsége arra enged következtetni, hogy lesz is folytatás a közeljövõben.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!