Testületi ülés volt Mezõnyárádon
 
2010. november 8-án tartotta soron következő testületi ülését Mezőnyárád község képviselő – testülete. Az ülésen összesen 8 napirend került megvitatásra.
Az ülés kezdetén a belügyminisztérium köszöntő levelét olvasta fel Dr. Horváth László polgármester.
A testületi ülést 2010. november 11-én,csütörtökön 17 óra 30 perctől tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Első napirendben a képviselők megismerhették és véleményezhették a négy évre szóló gazdasági programot. Ilyen hosszú távra nehéz gondolkodni, nehéz előre látni a várható finanszírozási változásokat – mondta el Dr. Horváth László polgármester. Épen ezért csak célok adhatóak meg amelyet a négy évben meg kellene valósítani. Amennyiben ezekből minden megvalósulna nagyon jó négy évet zárna a testület – hangzott el az előterjesztésben. Több képviselő is tett javaslatot a tervezet kibővítésére. Többek között a csapadékvíz elvezetéssel, a játszóterek állapotával és a szénporszennyezéssel kapcsolatban.
Második napirendben a szervezeti és működési szabályzat módosítását tárgyalták a jelenlévők. Erre elsősorban a testületek létszámváltozása miatt került sor. Pénzügyi bizottság felállítására nincs szükség, de ügyrendi bizottság 3 fővel és szociális bizottság 5 fővel az elmúlt időszakhoz hasonlóan működik majd.
Harmadik napirendben ügyrendi bizottságot választott a testület. Az előterjesztés alapján Bogyó Józsefet a bizottság elnökének választották. A bizottság két tagja Vályi – Nagy Zsolt és Szajlai Gábor lettek. Feladatuk lesz a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatban, titkos szavazások lebonyolításában és egyéb ügyrendi kérdésekben.
Negyedik pontban megválasztásra került a szociális bizottság. Három képviselő Dr. Szántai - Kiss László - elnök, Bárdos József Szabolcs és Farkas Pál, valamint két külső tag Ötvös Sándorné és Hegedűs Lászlóné alkotja a bizottságot. Ezután a két külsős tag letette esküjét a törvények értelmében.
Ötödik napirendben Szentistván és Térsége Beruházó és Kommunális Szennyvízüzemeltető Társulás Társulási megállapodásának módosítására került sor. A technikai jellegű módosításra jogszabályi változások miatt került sor.
Hatodik napirendben Szentistván és Térsége Beruházó és Kommunális Szennyvízüzemeltető Társulás Társulási Tanács tagjának megválasztására került sor. Dr. Horváth László polgármester akadályoztatás esetén az alpolgármesteri képviseli a 8 fős tanácsban az elkövetkező időszakban Mezőnyárád érdekeit.
Hetedik napirendben arról döntött a testület, hogy a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulási Tanácsban a polgármester akadályoztatása esetén az alpolgármester helyettesíti őt a tárgyalások alkalmával.
Időszerű kérdések, feladatoknál a Bükkábrányi Bánya 900 mázsa szenet ingyen biztosított a településen élők részére. Ebből összesen 60 ember kapott egyenként 15 mázsát rászorultsági alapon. A szállítás költségét a lakosoknak kellett fizeti. November 22-én lesz a következő testületi ülés amelyen kizárólag a Bursa Hungarica ösztöndíjakat tárgyalja a testület zárt ülésen. Ezután november 29-én lesz a következő nyílt ülés. Elhangzott még az ülésen, hogy a képviselők egyes híresztelésekkel szemben nem veszik fel a tiszteletdíjukat, mint azt az alakuló ülésen meg is határozták. Utak kátyúzása megkezdődött és jelenleg 90%-os készültségű. Szóba került még a közmunkaprogram és a temetőnél még egy hulladéklerakó kihelyezése.

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!