Testületi ülést tartottak Vattán

Az újonnan megválasztott képviselő-testület az alakuló ülést követő első ülését 2010. november 2-án tartotta.
Az ülés Telekiné Bozó Szilvia eskütételével kezdődött, akit a képviselő-testület az alakuló ülésén a kulturális bizottság tagjává választott.
Ezt követően Korán István Attila polgármester az aktuális teendőket vitatta meg a képviselő-testülettel, melynek során a képviselő-testület a következő döntéseket hozta.

Hirdetés_______________________________________________________________________

 

 

Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezésre kerül az Idősek Napja 2010. november 27-én szombaton, de. 11 órai kezdettel. A rendezvényre meghívást kapnak a 62 életévüket betöltött lakosaink, akik számára műsorral, finom ebéddel kedveskedünk és készülünk.
A Vattai Hírnök című közkedvelt önkormányzati folyóiratot újból megjelentetjük, melynek első száma várhatóan még ez évben eljut a lakosokhoz.
A polgármester kezdeményezésére az idén először "Falukarácsony"-t tartunk 2010. december 23-án. Az önkormányzat épülete előtt karácsonyi műsort adnak színjátszóink, forralt bort, teát, zsíros kenyeret szolgálunk fel. Várjuk a lakosaink által készített és felajánlott házi süteményeket is, amelyet szintén a résztvevő vendégek fogyaszthatnak el.
A képviselő-testület a vattai karatézó gyermekek kiemelkedő eredményeit elismerve döntött arról, hogy a következő sportversenyen a nevezési díjukat átvállalja, e célból összesen 30.-ezer Ft támogatást szavazott meg a sportolóknak.
Szó esett az óvodai férőhelyhiány kapcsán az óvoda esetleges jövőbeni fejlesztéséről. A képviselő-testület szeretné, ha minden óvodáskorú gyermek helyben járhatna óvodába. Ennek érdekében a képviselők felmérik a tennivalókat és az esetleges csoportfejlesztéssel járó költségeket. A tagóvoda vezető tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy addig is, amíg e tárgyban döntés születik, azon gyermekek, akinek mindkét szülője dolgozik és felügyeletük nem megoldott, a nevelési év közben is felvételt nyerhetnek az óvodába.
Döntött a képviselő-testület a falugyűlés összehívásáról, ahol bemutatkozik az újonnan megválasztott képviselő-testület és polgármester, illetve tájékoztatás hangzik el az önkormányzat pénzügyi helyzetéről.
A képviselő-testület szükségesnek találta az önkormányzat tulajdonában álló Peugeot gépkocsi karbantartási munkáinak elvégzését, megtárgyalta az erre vonatkozó árajánlatot.
A képviselő-testület fontosnak tartja a Vattai Polgárőr Kiemelten Közhasznú Egyesület jövőbeni aktívabb működését a lakosaink személy-és vagyonvédelmének biztosítása céljából.
A képviselő-testület megvitatta a tornaterem épületnél időszerű karbantartási munkákat.
Döntött a központi konyha részére szeletelő, aprító konyhai segédgép beszerzéséről, valamint arról, hogy szükséges a megüresedett 1 fő szakács álláshely mielőbbi betöltése.
Végezetül a képviselő-testület zárt ülésen hatósági ügyeket tárgyalt.

(forrás: www.vatta.hu)

 

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!