Testületi ülés volt Mezõnyárádon

2010. november 29-én tartotta soron következő testületi ülését Mezőnyárád község képviselő – testülete. Az ülésen összesen 9 napirend került megvitatásra.
A testületi ülést 2010. december 2-án,csütörtökön 18 óra 41 perctől tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Első napirendi pontban egy beszámolót hallhattak a jelenlévők a település közrend, közbiztonsági helyzetéről, melyet egyhangúlag elfogadtak. Kérésként egy olyan dolog merült fel, miszerint a 8 tonnánál nehezebb gépjárművek forgalmát valamilyen módon jobban kontrollálni kellene, valamint egy plusz tiltó tábla kihelyezése is szükségessé vált.
Második napirendi pontban egyhangúlag elfogadták a község egészségügyi helyzetéről szóló beszámolót, amely kitért a háziorvosi és a fogorvosi szolgálatra is. Itt elhangzott az is, hogy időszerűvé válnak a szolgáltatásoknak helyet adó épült karbantartási munkálatai is.
Harmadikként az önkormányzat háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatást fogadták el a képviselők egyhangúlag.
Negyedi pontban az önkormányzat 2011. évi költségvetési koncepcióját fogadták el egyhangúlag az egybegyűltek.
Ötödikként a kéményseprő közszolgáltatás 2011. évi díjainak elfogadásáról döntöttek, amely jelen esetben 4 százalékos emelést jelent. Ezt 1 ellenszavazat mellet elfogadta a testület.
Hatodik napirendben a 2011. évi hatósági vízár megállapítására és elfogadására került sor, amely az idei évhez képest közel 150 forint/köbméter megtakarítást jelent, így a jövőévi vízár 329 Ft+áfa lesz.
Hetedikként a belső ellenőrzési terv elfogadására került sor, melyet egyhangúlag támogattak a jelenlévők.
Nyolcadik napirendi pontban a karácsonyi ajándékozás tervei kerültek megbeszélésre és elfogadásra. Felmerült az ötlet, az idősek napja jövőre október hónapban kerüljön megrendezésre. Az idei ünnepség december 13-án 14 óra 30 perckor kerül megrendezésre az iskola kistornatermében. Ehhez kapcsolódva érkezett egy felajánlás is az egyik képviselőtől, miszerint segít az idősek szállításában.
Ezenkívül minden 70 évnél idősebb lakos 1000 Ft körüli ajándékcsomagot kap, valamint az óvodások és iskolások is kapnak egy-egy meglepetéscsomagot.
Kilencedik napirendi pontban az időszerű feladatok kerültek megbeszélésre, amelyben kérdés merült fel a szennyvízár megtárgyalásával kapcsolatban.
Ezt követően zárt ülés keretében a Nyárádi Ifjúságért Közalapítvány működéséről esett szó.

A testületi ülésről készült vágatlan videó itt megtekinthető:



Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!