Rövidhírek Vattáról

Átadás előtt az új élelmiszer áruház, karácsonyi díszkivilágítás, EU élelmiszersegély osztás, búcsú Vatta előző polgármesterétől, kitüntetés adományozása - rövidhírek Vattáról. A tovább gombra kattintva olvashat bővebben a hírekről!

Hirdetés_______________________________________________________________________






Átadás előtt az új élelmiszer áruház

A Mezőkövesdi KER COOP Zrt Vatta, Kossuth u. 23. sz. alatt, a 3. sz. főközlekedési út mellett új Élelmiszer Áruházat épít.
Az üzlet várhatóan 2010. december 3-án nyitja meg a kapuit a vásárlók előtt.
Az építtető tulajdonában lévő korábbi élelmiszerbolt épülete elavult, alapterülete nem felelt meg a követelményeknek és a vásárlók igényeinek, felújítása, bővítése nem lett volna gazdaságos, ezért a nyár folyamán lebontásra került. A régi bolt helyére egy új, könnyű szerkezetes áruház épült, amely megnövekedett alapterülettel, mintegy 176 m2-es eladótérrel várja lakosainkat. Az épületen belül számos külön raktár, iroda, a dolgozók részére öltöző, zuhanyzó került kialakításra.

Kitüntetés adományozása


A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti szolgálat vezetője Árpád-házi Szent Erzsébet díjat adományozott 2010. november 18-án munkatársának, Borsos Tibornénak, községünk házi szociális gondozójának a feladatai hivatásához méltó ellátásának elismeréséül. Az elismerést Borsos Tiborné a mezőkövesdi kistérségi szolgálat 15 házi gondozója közül, első ízben - munkahelyi vezetője és a községünkben gondozott idősei javaslata alapján - kapta meg. A kitüntetéshez szívből gratulálunk és házi gondozói munkájában további sikereket, eredményeket kívánunk.

Karácsonyi díszkivilágítás

Értesítjük a község lakosságát, hogy a képviselő-testület döntése alapján karácsonyi díszvilágítást tervezünk a hivatal épülete előtt. A karácsonyi ünnepekre való várakozás, az ünnepi hangulat teremtése céljából 2 db csengettyű és 2 db csillagfüzér kerül felszerelésre a közvilágítási oszlopokra, mely várhatóan 2010. december 3. - 2011. január 6. közötti időtartamban üzemel. Az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. a villamosenergia- és a rendszerhasználati díjak elengedésével segíti önkormányzatunkat az ünnepi díszvilágítás megvalósításában. Amennyiben a község lakosságának elnyeri a tetszését kezdeményezésünk, akkor várhatóan a jövő évben a díszvilágítás bővítésére kerülhet sor a község egyéb közterületein is.

Kérjük lakosainkat, hogy lehetőségük szerint, a saját otthonuk külső díszítésével járuljanak hozzá az ünnepi hangulathoz.

EU élelmiszersegély osztásra kerül sor

A Gyermekétkeztetési Alapítvány közreműködésével az EU Élelmiszersegély program II. fordulójában önkormányzatunk ismét jogosult lesz a szociálisan rászorult lakosaink részére élelmiszer osztására. Településünk 1600 kg lisztet, 840 kg 4 tojásos szarvacska tésztát, 672 kg 4 tojásos spagettit, 306 kg sajtos ízesítésű instant tésztaételt, 588 kg vaníliás karikát jogosult átvenni, melyek élelmiszereknek együttes súlya 4006 kg. Az élelmiszereket önkormányzatunk 2010. november 29-én szállítja el a budapesti központi raktárból, az osztás ezt követően várhatóan 2010. december 6. - 2010. december 17. között történik a lakosaink részére a már megszokott módon, házhoz szállítással. Az élelmiszerek elosztásáról képviselő-testületünk gondoskodik.

Elköszöntünk a régi polgármesterünktől


A polgármesteri hivatal dolgozói 2010. november 18-án Veréb József polgármester nyugdíjba vonulása alkalmából ünnepséget tartottak. Az önkormányzat dolgozói nevében dr. Molnár Sándorné körjegyző mondott búcsúbeszédet, méltatva a polgármester úr községünk érdekében végzett munkáját és eredményeit. Veréb József 1994. december 11. napjától 2010. október 3. napjáig látta el községünkben a polgármesteri teendőket, nevéhez településünk gyarapodása, szépítése, számos új beruházás kötődik. Községünkért végzett munkájáért köszönetünket fejezzük ki, és kívánjuk számára, hogy családja körében, boldogan töltse elkövetkező nyugdíjas éveit.

(Forrás:
www.vatta.hu)

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!