Újabb belvíz Mezőnyárádon és Bükkábrányban

A 3-as főút túloldalán lévő szántóföldről érkezett az a nagy mennyiségű belvíz Mezőnyárádra december 7-én, amely két utcát is elöntéssel fenyegetett. A hirtelen jött hóolvadásból keletkező vizet az amúgy is telített talaj már nem bírta elnyelni.
Az Akácfa és a Toldi út mélyebben fekvő részén az iszapos lé átcsapott a hidakon és félő volt, hogy több portát is elönt. Egy helyen a kerten keresztül egészen az udvar széléig húzódott.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A leghatékonyabb védekezésnek a homokzsákolás látszott, amit az ott lakók a polgárőrség segítségével azonnal meg is kezdtek, sőt a helyi polgárőrök az éjszakai ügyeletre is vállalkoztak a nagyobb károk elkerülése érdekében. Ezeket sikerült is megakadályozni.
Kevésbé volt szerencséjük Bükkábrányban a Géczi úton lakóknak.
Szinte a mezőnyárádival egy időben tört rá a megolvadt hólé erre a területre is. Áthömpölyögve a Daróci úton szinte folyóként tört az utcára. A levezető árkok hamar megteltek, az aszfaltot pedig utcahosszat látni sem lehetett.
Itt már szükség volt a szivattyúkra is, mert több pincébe és garázsba is állt a víz.
Volt aki saját szivattyúval és volt aki az önkormányzat segítségét kérve próbált úrrá lenni a helyzeten. Némi segítséget jelentett ugyan a homokzsákok kihelyezése, de az udvarok jó része így is alaposan elázott.
Talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy a víz utánpótlása viszonylag hamar megszűnt, az utcából pedig a Malomtanya irányába hömpölygött tovább az ár, ahol ismét a szántóföldön kötött ki.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!