Testületi ülés volt Bükkábrányban

December 14-én tartotta ezévi utolsó ülését Bükkábrány község képviselő-testülete. A képviselők összesen 7 napirendi pontot vitattak meg.
A testületi ülést 2010. december 23-án,csütörtökön 17 óra 30 perctől, a közmeghallgatást 18 óra 54 perckor tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Elsőként az ivóvízrendszert kezelő Hevesi Vízmű Zrt. 2011 évi díjjavaslatát tárgyalták meg. Elhangzott, hogy köbméterenként 329 Ft-ot fizet majd a lakosság a szolgáltatott vízért. Képviselői kérdésekre válaszolva a társaság gazdasági igazgatója és főmérnöke elmondta, hogy a vízdíj összegébe be van építve az általános javítások, cserék költsége, ám a település vízszolgáltató rendszerének legalább részbeni felújítását más forrásból, az önkormányzatokkal összefogva tudják csak elképzelni. A társaság egyébként tárgyalásokat folytat a bányavizek felhasználásáról, így a későbbiekben-amennyiben megvalósulnak a tervek-tovább csökkenhet majd a vízdíj.
A kérdéseket és válaszokat követően a testület az 2011.évi vízdíjakat egyhangú igennel elfogadta.
A 2.napirendi pontban a település 2011.évi költségvetési koncepcióját tárgyalták a képviselők, amelyet - választási év lévén - december 15-ig kell elfogadni. Szalai Szabolcs polgármester elmondta, hogy az előzetes egyeztetések során felmerült javaslatokat beillesztették a koncepcióba, a jelenleg ismert normatívákkal számolva. Elhangzott, hogy a fő bevételi forrás, az iparűzési adó befizetett összege jelentősen csökkent, ennek okán is takarékos költségvetést állítottak össze, amelyben elsődleges az intézmények megfelelő szinten való működtetése és a legszükségesebb beruházások megvalósítása. Ezen kívűl több olyan elnyert pályázat van, amelynél szükséges az önerő biztosítása illetve utófinanszírozott pályázatok esetén a beruházás összegének megelőlegezése. Béremelésre nem kerül sor a koncepció szerint, illetve a Bükkábrányi Általános Művelődési Központ igazgatója is elmondta, hogy a költségvetés legjelenősebb szereplőjeként ők is csak az indokolt kiadásokat tervezték be. A kiadási oldalon mintegy 308 millió, míg a bevételi oldalon mintegy 265 millió forint szerepel a jelenlegi tervezet szerint. A koncepciót a testület egyhangú igennel elfogadta.
A 3.napirendi pontban a Bükkábrányi Sportklub kérelmét fogadták el 6 igen és 1 tartózkodás mellett, amelyben 200 ezer forint átcsoportosítását kérték a novemberre előrehozott tavaszi fordulók miatt.
A 4.napirendi pontban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság kérelmét vitatták meg, amelyben az új mezőkövesdi kapitányság-vezetőkinevezéséhez kérték a képviselő-tesület véleményét. A kérelmet egyhangú igennel elfogadták.
Az 5.napirendi pontban a belső ellenőrzési tervet fogadta el a testület szintén egyhangú igennel, amely szerint 2011. novemberében a kistérség belső ellenőrei vizsgálódnak majd a Polgármesteri Hivatalban. Most novemberben is ellenőrizték a hivatal munkáját a szakemberek, akik mindent rendben találtak.
A 6.napirendi pontban az Eleven Televíziót működtető és az Ábrányi Krónikát szerkesztő BV Média Bt. beszámolójáról volt szó. A képviselők elismerően szóltak a társaság sokrétű munkájáról, és arról, hogy országszerte hírét viszik a település és a kistérség értékeinek, miközben maguk is értéket teremtenek, amelyet számos fórumon elismertek már. Szó volt arról, hogy a jövőben várhatóan az interneten is megtekinthető majd a testületi ülések felvétele, továbbá a tervek szerint az idegenbeli futball mérkőzések teljes egészében, kommentárral adásba kerülnek majd. A BV Média Bt. beszámolóját a képviselők egyhangú igennel elfogadták.
A 7.napirendi pontban, az indítványok, javaslatok között egyhangú igennel elfogadták a település vízkár elhárítási tervét, illetve a Bükkábrányi ÁMK pedagógiai programját. Ezt követően Szalai Szabolcs polgármester elmondta, hogy árajánlatot és tervet kértek egy települési térfigyelő rendszer kiépítésére, amely alapján a jövőben megvalósítható a beruházás, ha a testület szükségesnek tartja. Elhangzott, hogy az új óvodaépületben füstérzékelő- és riasztórendszert építenek ki a még december folyamán. Az elmúlt időszakban megtörtént az iskola mögötti terület vízelvezetési rendszerének átadása, elkezdték a Béke úti átereszek kivitelezését, hótoló lapot vásároltak a kistraktorra illetve karácsonyi díszeket helyeztek el a település központjában. Elhangzott, hogy Kiss Sándorné, a bükkábrányi óvoda vezetője életműdíjat kapott, amelyet a Megyeházán vehetett át az elmúlt csütörtökön.
A házi segítségnyújtás rendszerének bevezetésével kapcsolatban hamarosan kérdőívet fognak kapni a lakosok. A Bükkábrányi ÁMK pedig úgynevezett referenciaintézményi címet kapott, így más intézmények pedagógusai tanulmányozhatják az itt folyó munkát. A szakmai elismerés mellett újabb pályázati forrásokkal is élhet majd az intézmény.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!