Ismét Szemere-vetélkedőt rendeztek Vattán
Írta: Eleven Televízió   
2011. január 18. kedd, 09:14

 

Minden év január második hetében a vattai Szemere Bertalan Tagiskola megrendezi a Szemere Bertalan és kora elnevezésű komplex műveltségi vetélkedőjét, tisztelegve ezzel az intézmény névadójának emléke előtt.A versengés idén is három fő blokkból állt: a versenyzők történelmi, irodalmi és művészeti feladatokban mérhették össze tudásukat.
Ebben az évben január 14-én a mezőkeresztesi, a tibolddaróci, a mezőnyárádi és a vattai iskola csapatai versengtek egymással. A vetélkedő színvonalát emelte, hogy évek óta egy állandó zsűri Tóth Béla nyugalmazott iskolaigazgató, K. Tóth Jánosné a Vattai Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány elnöke, Cseke Lajosné nyugdíjas tanító néni segítette a verseny megrendezését.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A feladatok között szerepelt történelmi totó, egy-egy korabeli irodalmi személyiség bemutatása, villámkérdések, puzzle és más feladványok is.
A zsűri folyamatosan értékelte a csapatok teljesítményét, hamarosan a végeredmény is megszületett.
Idén a mezőkeresztesi iskola ”Kossuth” nevű csapata bizonyult a legeredményesebbnek. Őket követte második helyezettként a házigazdák két csapata a „Márciusi ifjak” és a „Szemere reformerei”. Harmadik helyezett lett a tibolddaróci iskola „Rákóczi utódai” elnevezésű csapata. A negyedik helyet pedig, szoros küzdelemben, a mezőnyárádi iskola „SZE-SZE” nevű csapata szerezte meg.
Minden versenyző és minden felkészítő nevelő ajándékot kapott a részvételért a Szemere Bertalan Tagiskola Diákönkormányzatának jóvoltából.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!