Közmeghallgatást tartottak Mezõnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 02. szerda, 08:54

Január 31-én hétfőn Mezőnyárád Önkormányzata közmeghallgatásra várta a község lakosságát.
Első napirendi pontban Dr. Horváth László polgármester a 2010-es év pénzügyi gazdálkodásáról számolt be a megjelenteknek. Ezen belül leszögezte, hogy a település nehéz éven van túl pénzügyi szempontból. A fő feladat az intézmények fenntartása volt.
A testületi ülést 2011. február 3-án,csütörtökön 17 óra 46 perctől tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Egyetlen jelentős beruházás a Szent István király út felújítása volt, amely 71 millió Ft pályázati pénzből és 8 millió Ft önerőből valósult meg. Mostanra sikerült rendezni az utófinanszírozás körüli problémákat.
1 millió 250 ezer Ft előleg kifizetése történt meg utcanév táblák megrendelése kapcsán, a táblák leszállítására azonban nem került sor. Most peres úton próbálja visszakapni az Önkormányzat a kifizetett összeget, de előre láthatólag az önkormányzat nem kapja vissza ezt az összeget, mert a cég ellen végrehajtási eljárás van folyamatban .
A községnek jelenleg közel 20 millió Ft működési hitele, és csaknem 10 millió Ft beruházási hitele van.
Második napirendi pontban a polgármester beszámolt arról, hogy elkészült az önkormányzat hosszabb távú gazdasági programja, valamint a 2011. évi költségvetési koncepció is.
Fő cél egyelőre az adósságállomány további növekedésének megállítása, majd a későbbiekben különböző megtakarítások elérése.
A tervek között szerepel az iskola nyílás záróinak cseréje valamint, fűtésének korszerűsítése is, hosszabb távon pedig, szükségesnek látszik egy közösségi ház kialakítása. A beruházásokat leginkább pályázati pénzekből tervezi megvalósítani a község.
A gyűlésen részt vett Szűcs István a Ramondis Tisza Kft. igazgatója is, aki a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég munkájáról, a költségek emelkedésének okairól számolt be. Eszerint a szolgáltatás csaknem 2000 Ft/hó árába most már beépül az úgynevezett rekultivációs költség is. Tájékoztatott továbbá arról, hogy banki átutalással akár havonta is lehet fizetni a szolgáltatási díjat.
Ezek után néhány kérdés hangzott el a jelenlevő lakosok részéről, melyeket a polgármester illetve a Ramondis Tisza Kft. igazgatója válaszolt meg. Szó volt a községet elkerülő buszjáratokról, melyek a későbbiekben érinthetnék a települést, a felújított útszakasz rongálódásáról, a szelektív hulladék gyűjtés kérdéséről is. Ismét előkerült a csapadékvíz elvezetésének problémája. Itt külön szó volt az árkok és átfolyók karbantartásának fontosságáról.
Zárásként Dr. Horváth László kifejtette, hogy az igényelt szociális támogatások megítélése szigorú szabályokhoz van kötve. Kérte tehát az érintettek megértését az esetlegesen meg nem ítélt támogatások miatt.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!