Hatalmas erejű robbanás, több súlyos sérült Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 08. kedd, 08:48

Összefoglaló az történtekről:
Csütörtök délután, fél 4 körül nagy erejű robbanás rázta meg Mezőnyárád központját. A főutcán, egy magánház mögötti udvaron kialakított műhelyben - eddig nem ismert okok miatt  - egy PB gázpalack felrobbant, tűz ütött ki. A robbanás és a tűz következtében többen megsérültek, az épület teteje és a műhely belső tere súlyosan megrongálódott.
A tűzoltóság szakemberei rövid időn belül a helyszínre értek, és megfékezték a tűzet, illetve sikerült megakadályozni, hogy az épületben tárolt további gázpalackok és veszélyes anyagok is berobbanjanak.
A helyszínre két mentőhelikopter és nyolc mentőautó érkezett, akik elsőként stabilizálták a több esetben súlyosan megégett, életveszélyben lévő sérültek állapotát, majd kórházba szállították őket.
A Miskolcon ápolt öt sérült közül 3 sérült állapota súlyos,életveszélyes, ketten könnyebben sérültek meg. Debrecenbe két súlyos sérültet szállítottak a baleset helyszínéről.
Hirdetés_______________________________________________________________________






Február 4, péntek:

 

Pénteken, a délelőtti órákban a tűzoltóság és a rendőrség szakemberei tovább folytatták a vizsgálatokat a helyszínen. Egyelőre semmilyen információval nem tudtak szolgálni a baleset okát illetően.
Telefonon kerestük meg Lipták Attilát, a  Katasztrófavédelemi Igazgatóság B-A-Z megyei igazgatóját. Elmondása szerint hozzá
még nem érkezett újabb jelentés a tegnap esti információk óta. A helyszíni vizsgálat befejeztét, illetve a jelentések beérkezését a péntek estére, vagy a szombatra várják. Ezek függvényében ígért bővebb tájékoztatást.
A sérültek állapotáról a B-A-Z Megyei Kórház traumatológiai osztályán érdeklődtünk.
Dr. Tar Sarolta részlegvezető főorvos elmondta, hogy sajnos - a tegnapi hírekkel ellentétben - nem hat,
hanem hét sérültje van a robbanásnak. Közülük öt ember ápolnak a miskolci kórház égési részlegén, két súlyos sérültet a debreceni klinikára szállítottak a mentők.
Szintén szomorú fejlemény a tegnap estiekhez képest, hogy a Miskolcon ápolt öt beteg közül a kezdeti egy
emberrel szemben már három sérült állapota minősíthető súlyos-életveszélyesnek. Súlyos légúti sérülések miatt mindhármukat lélegeztető gépen tartják. Felépülésükig várhatóan műtétek hosszú sorozatán kell még átesniük.
A két könnyebb sérült állapota kielégítő, ők a főorvosnő véleménye szerint kb. egy hét múlva hagyhatják el a
kórházat.     


Kommentár nélkül - péntek délelőtti felvételek a baleset helyszínéről:

 

Február 3.,csütörtök:
Csütörtökön, a délutáni órákban hatalmas robbanás rázta meg a környékbeli lakóházakat és üzleteket Mezőnyárád belterületén.
Egy helyi vállalkozó Szent István király úti telephelyén a műhelyben többen dolgoztak, mikor a helyiségben lévő palackok közül - eddig nem ismert okok miatt - az egyik felrobbant.
A kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan elfojtaniuk a felcsapó lángokat, de így is nagy szerencse, hogy a bent lévő többi palackot, illetve a kb. 15 méterre elhelyezett földgáz tartályt elkerülte a robbanás.
A detonáció erejére jellemző, hogy az épület tetőszerkezetének darabjait kb. 30 méteres körzetben szétszórta, az épületen belül több fal is leomlott.
A közvetlen veszélyhelyzet elhárításának idejére és a sérültek elszállításáig a rendőrség a környéket több órára lezárta.Elsődleges feladat a sérültek ellátása, állapotuk stabilizálása és kórházba szállítása volt.
A mentésben a tűzoltók kiérkezéséig részt vett a helyi polgárőrség több tagja is.

 

A helyszínre rövid időn belül nyolc mentőautó és két mentőhelikopter érkezett, utóbbiak közül egy Miskolcról, egy pedig Debrecenből.
Koroknai Péter, a Mezőkövesdi Tűzoltóság parancsnoka másfél órával a tragédia bekövetkezte után stábunknak elmondta, hogy (csütörtök délutáni ismeretek szerint - a szerk.) hat sérültet találtak a helyszínen, akik közül egy ember életveszélyes, kettő súlyos, három pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.
Közölte továbbá, hogy az este folyamán a romok között még kutatnak esetleges újabb sérültek után, mivel nem volt teljesen egyértelmű, hogy hányan tartózkodtak a helyiségben.
A robbanás okáról még nincs pontos információ, hiszen a vizsgálatok éjszakába nyúlóan is folytatódtak.

Kommentár nélkül - csütörtök délutáni felvételek a baleset helyszínéről:

Riport Koroknai Péter tűzoltóparancsnokkal:

 

Hiradó:

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!