Ülésezett Mezőkeresztes képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 15. kedd, 09:53

Február 10-én, csütörtökön került sor Mezőkeresztesen a városvezetés aktuális ülésére.
Első napirendi pontban Dr. Dózsa György polgármester számolt be a szennyvíztársulás legutóbbi üléséről, az ott megbeszéltekről.
Itt leginkább gazdasági kérdésekről volt szó. A beszámolót a testület tagjai egyhangú szavazással fogadták el.
A testületi ülést 2011. február 17-én,csütörtökön 17 óra 30 perctől tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________





Második napirendi pontként a 2010-es költségvetési előirányzat módosításáról szavaztak a testületi tagok.
Az anyagot már előzetesen írásban mindenki megkapta, illetve a pénzügyi bizottság is megtárgyalta. Ezek alapján egyhangú szavazással került elfogadásra az előterjesztés.

Harmadik fő témaként az „Egyebek” napirendi pont megtárgyalása kezdődött.
Elsőként egy korábban tűzkárt szenvedett család támogatásáról számolt be a polgármester. Az eset után a család 100 000 Ft támogatást kapott, valamint ígéret született arra, hogy a későbbiekben a város munkaerővel, építőanyaggal segíti majd a családot az újjáépítésben.
A beszámolót a testület elfogadta, a későbbi támogatással egyetértett.

Szintén polgármesteri tájékoztatás szerint a belvízveszély csökkenni látszik, noha nem tekinthető minden tekintetben megoldottnak, a csapadék és a terepviszonyok még mindig okoznak problémákat. Egyes területeken már történtek tereprendezési munkák, melyek segítenek az összegyűlt víz biztonságos levezetésében. A fő problémát a mai napig is a megszüntetett, eltömődött árkok és átereszek okozzák.

A negyedik napirendi pont megtárgyalására a város intézményvezetői is meghívást kaptak.
E napirend a 2011-es költségvetés megtárgyalása volt. Írásban korábban már hozzá férhettek a tervezethez mind a képviselők, mind pedig az intézmények vezetői.
Dr. Dózsa György reményét fejezte ki, hogy a város a későbbiekben sem szorul rá hitel felvételére, a kiadási és bevételi oldal egyensúlyban marad. A majdani fejlesztésekhez nagy segítséget jelenthetnek majd a különböző pályázatok.
Elmondta továbbá, hogy az iskola és óvoda központi finanszírozását évente mintegy 100 millió forinttal egészíti ki az Önkormányzat.
Majoros János a pénzügyi bizottság részéről, Dr. Hegedűs Mariann pedig az ügyrendi bizottság részéről szólt hozzá a tervezethez.
A pénzügy bizottság csak az általuk javasolt változtatásokkal tartotta elfogadhatónak a tervezetet, az ügyrendi bizottság mindössze kisebb jogi változtatásokat javasolt.
A pénzügyi részt érintő változtatások kapcsán a bizottság elnöke felvetette, hogy egyes saját bevételek, mint például az iparűzési adó, csökkenő tendenciát mutatnak. Ennek megváltoztatására javasolják a vállalkozások támogatását, helyben tartását, a városba csábítását.
Kiadási tételként javasolta továbbá a bizottság az eladó ingatlanok felvásárlására szánt összeget felvenni a kiadási oldalra, hogy az így felvásárolt területekkel vállalkozások letelepítését szolgálhassa a város.
A vita során felvetődött többek között a megújuló energiaforrások felhasználása is, mint későbbi költségcsökkentő megoldás. Az ingatlanvásárlásokkal kapcsolatosan a polgármester véleményezte, hogy ez esetleg az ingatlanok árának emelkedését eredményezheti.
Felvetődött továbbá a testület részéről, hogy az árvízi és belvízi védekezésre előirányzott összeg valóban fedezni fogja-e a költségeket.
A válaszból kiderült, hogy az összeg csak előirányzat, vagyis amennyiben szükség lesz rá, ki kell egészíteni az összeget.
Végül a testület egyhangú igennel fogadta el a költségvetési tervezetet.
A tervezetben szereplő főbb összegeket a Keresztesi Krónika következő számában teszi közzé az Önkormányzat.

Ezek után folytatódott az „Egyebek” napirendi pont tárgyalása.
Polgármesteri javaslat, illetve beszámoló hangzott el a Szent Iván éji rendezvény megszervezéséről, az augusztus 20-i városnapi programról is.
Az október 23-26-i eseményeket több naposra tervezi a városvezetés. Ennek részét képeznék a könyvtár 55 éves fennállása kapcsán rendezendő kulturális programok.
Szó volt továbbá a Hivatal mögötti épület felújításáról, melyre helyi vállalkozók jelentkezését várja majd a testület, valamint a BV. Média Bt.-vel történő szerződésmódosításról is

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!