Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 23. szerda, 15:07

2011. február 22-én 14 órától tartotta soron következő testületi ülését Bükkábrány község képviselő – testülete. Az ülésen az előzőleg meghirdetett nyolc napirendi pont helyett összesen kilenc került megvitatásra.
Első napirendi pontban egy részletes beszámoló hangzott el a rendőrség 2010-ben végzett tevékenységéről, amelyet egyhangúlag elfogadtak a jelenlévők.
A testületi ülést 2011. február 24-én,csütörtökön 17 óra 30 perctől, tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Másodikként az önkormányzat központi konyhájának nyersanyagnormája került megállapításra, valamint a szociális étkeztetés, gyermekétkeztetés és a munkahelyi étkeztetés térítési díjainak megállapítására került sor. A térítési díjak 5 százalékos általános emelését és a kiszállítás 5 Ft-tal történő megemelését a testület egyhangúlag elfogadta.
A BV Média 2011-es szolgáltatási szerződés egyhangú elfogadása történt meg a harmadik napirendi pontban. A szolgáltató a 2010 évhez képes változatlan áron folytatja tevékenységét.
Negyedik pontban Bükkábrány Község Önkormányzatának 2011.évi költségvetésének megtárgyalására és elfogadására került sor.
Itt többek között szóba került a tornácos házra nyert pályázat elkezdése, az első lakáshoz jutók támogatása, születési támogatás emelése, a Rákóczi út útburkolatának befejezése, a Géczy út csapadékvízelvezetése valamint a régi buszmegállók felújítása.
Több képviselő javaslatára a szemétszállítási díj támogatását ezentúl szociális alapon bírálja majd el a képviselő testület.
A költségvetést kisebb módosításokkal egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Ötödikként egy technikai jellegű módosításra került sor a Bükkábrány Község Képviselő-testületének 2011. évi munkatervében, amelyet egyhangúlag elfogadtak a képviselők.
Hatodik pontban egy tájékoztató hangzott el a pályázati lehetőségekről a 2010-2014-es önkormányzati időszakban.
Szóba került több pályázat is, például az energetikai pályázat, csapadékvízelvezetés a Géczy úton, a Béke út felújítása, sportközpont létrehozása, térfigyelő rendszer kialakítása.
Végül szó esett egy egyesített rendőr, mentő, tűzoltó egység kialakításáról aminek a helyét a község volt művelődési háza adná.
A beszámolót e testület egyhangúlag elfogadta.
A Bükkábrányért Érdemérem kitüntető cím alapításának megtárgyalása a hetedik napirendi pontban történt. Az érem odaítélését a lakosság is indítványozhatja legalább 30 fő aláírásával. A kitüntetés egy évben több embernek is adományozható, de legfeljebb egyszer.
A módosításokkal kiegészítve a testület egyhangúlag elfogadta a kitüntető cím alapítását.
Nyolcadik napirendi pontban a településrendezési terv módosítására került sor, amelyet egyhangúlag elfogadtak a jelenlévők.
Kilencedik pontban az indítványok javaslatok között elsőként Szalai Szabolcs polgármester beszámolóját hallgathatták végig a februárban elvégzett programokról. Ezt követte az alpolgármester beszámolója a bükkszentkereszti Leader találkozóról.
Ezt követően esett szó a Bükkábrányban létesülő halastavakról, a házi segítségnyújtásra kiküldött kérdőívekről, valamint hogy a településtáblák alá kikerülnek a polgárőrség jelenlétére utaló táblák is.

Az ülésen készült felvétel 1.része:



Az ülésen készült felvétel 2.része:


Az ülésen készült felvétel 3.része:


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!