Télűző tuskóhúzás
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 27. vasárnap, 10:45
Február 25-én a mezőnyárádi napközisek megpróbálták elűzni a telet. Különböző módszereket próbáltak ki a terv végrehajtásához. Volt aki tuskót húzott, volt aki kiabálással próbálkozott, volt aki ijesztő álarccal vagy kisze bábu égetéssel. Reméljük valamelyik sikeres lesz és végre levethetjük a meleg téli kabátot.

Kinek ne lenne már elege a jeges szélből, a hidegből, a szürke hófelhőkből egyszóval a télből.

Bár a napközisek imádják a havat, a hócsatát a sinkózást, a hóvár építést és szánkózást, de már nagyon nem szeretik felvenni a sapkát, kabátot, kesztyűt. Mikor péntek reggel Mezőnyárádot és környékét újabb hópaplan fogadta már tarthatatlannak vélték ezt az időjárást, fogták magunkat és kivonultak az iskola elé. Hatalmas lármával, közülünk néhányan ijesztő álarccal, mások tuskók húzásával láttak neki a rossz idő elűzésének.

Próbálták mondókákkal és lármával űzni a telet. Olyannyira belemelegedtek, hogy a végére mindenki olyan hangosan sikított, kiáltott, ahogyan csak a torkán kifért.

Mivel biztosra szerettek volna menni, a tuskóhúzást követően egy szalmából készült kisze bábot is elégettek, melynek hamuja felett a télből a tavaszba ugrottak. Nincs más dolgunk mint, hogy várjuk a jó időt, hiszen úgy ráijesztettek a télre, hogy jövő decemberig nem is igen látjuk.

Így reményeink szerint a kabátok is hamarosan bekerülhetnek a szekrénybe.

Piszkor Rita

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!