Szépkiejtési verseny a mezőkeresztesi iskolában
Írta: Kovács Gyula   
2011. március 08. kedd, 11:02

A Mezőnyárádon megrendezendő szépkiejtési verseny selejtezőjének is tekinthető az a verseny, melyet március 7-én rendeztek a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában.
A tudáspróbán mintegy 40 gyerek vett részt ebben az évben az első négy évfolyam tanulói közül, két kategóriában. Egyrészt egy megtanult verset kellett előadni a tanárokból álló zsűri és többi gyerek előtt. A vers témáját előre meghatározták: a szeretetről, vagy hazaszeretetről kellett szólnia. Itt mind a négy évfolyamból lehetett indulni.

Hirdetés_______________________________________________________________________


A másik kategóriában, vagyis az olvasásban a 3.-os és 4.-es diákok indulhattak. A felolvasandó szöveg egy régi magyar monda volt a kuruc korból.
A tanári zsűri több szempontot figyelembe véve értékelte az elhangzottakat. Leginkább a szöveghűségre, hangképzésre, hangsúlyra kellett figyelniük az előadóknak. Fontos volt ezek mellett a testtartás, de még a hallgatósággal történő szemkontaktus is.
Végül megszületett az eredmény is, minden osztályban külön-külön. Az első három helyezettnek egy elismerő oklevél és egy szép könyv volt a jutalma.
A verseny 10-én csütörtökön folytatódik majd a prózamondó kategóriával.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!