Emlékünnepségek térségünkben
Írta: Eleven Televízió   
2011. március 15. kedd, 13:20

A mezőkeresztesi iskola tanulói is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről március 11-én. A forradalom első napjának eseményeit, és az oda vezető utat mutatták be műsorukban az 5.osztályosok. Felidézték a 12 pontot, elszavalták a Nemzeti dalt,és lerótták tiszteletüket a márciusi ifjak előtt.
Ezt követően az iskola udvarán egy hagyományőrző bemutató részesei lehettek a gyerekek, akik közül többen korabeli egyenruhát is kaptak és kipróbálhatták, hogyan kell ágyút tisztítani, tölteni vagy éppen a csatamezőn karddal küzdeni. A bemutató része volt a korabeli kiképzés, a fegyverek, és az akkori élet mozzanatainak bemutatása is.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A legnagyobb tetszést és egyben riadalmat az ágyúk elsütése jelentette a gyerekek számára.
A délutáni órákban Mezőnyárádon is megemlékeztek e jeles napról. Az általános iskola udvarán felállított színpadon a diákok bemutatták műsorukat, majd az egybegyűltek átvonultak a könyvtárhoz, ahol több szervezet is elhelyezte az emlékezés koszorúját az emléktáblánál.
Március 15-én Mezőkeresztesen a Polgármesteri Hivatal előtt tartottak megemlékezést. Az ünnepség elején a zászlófelvonás után Dr. Dózsa György Mezőkeresztes város polgármestere ünnepi beszéde hangzott el. Ezt követően a z általános iskola tanulóinak rövid műsora következett. Nemzeti dalok hangzottak fel a Mezőkeresztesi Férfikórus és a Mezőkeresztesi Vegyeskar tolmácsolásában. Végezetül a Petőfi és Kossuth szobornál elhelyezték a megemlékezés koszorúit.
Bükkábrányban és Vattán kedden délután valamint az esti órákban tartottak megemlékezéseket nemzeti ünnepünk alkalmából.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!