Ülésezett Bükkábrány Képviselő Testülete
Írta: Eleven Televízió   
2011. március 28. hétfő, 21:24
Aktuális testületi ülését március 24-én 14 órai kezdettel tartotta Bükkábrány Képviselő Testülete.
Első napirendi pontban a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2010 évben végzett munkájáról számolt be Antal Julianna a szervezet helyi vezetője.
December 31-ig összesen 69 ügyfél kereste fel különböző problémákkal a szolgálatot a településen.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szó esett továbbá az árvízkárosultak segítéséről, ruhaneműk, játékok gyűjtéséről és a környékbeli rászorultak közötti kiosztásáról.
A testület egyhangú szavazással fogadta el a beszámolót.
Második napirendi pontban a helyi civil szervezetek számoltak be elmúlt évi tevékenységükről.
A Bányász Hagyományokért Egyesület részéről Csató László tartott beszámolót.
Az egyesület komoly fejlesztéseket hajtott végre az előző évben. Szó volt továbbá a tervben lévő fejlesztésekről is.
A Bükkábrányi Népdalkört Chrudinák Zsoltné képviselte. A beszámolóban az Önkormányzattól kapott támogatások felhasználásáról illetve az idei év terveiről esett szó.
A népdalkör egyesületté nyilvánítása minden bizonnyal ebben az évben megtörténik.
A helyi Polgárőr Egyesület elnöke Demjén Béla részletezte annak a 200 ezer Ft-nak a felhasználását, melyet 2010-ben kaptak az Önkormányzattól.
Bővült a polgárőrség létszáma is, jelenleg 24 fő teljesít szolgálatot.
Következő civil szervezet a Főnix Életmód Egyesület volt, melyet Fekete Lászlóné képviselt. Elmondása szerint az előző esztendőben számos programot szerveztek, hasonló terveik vannak 2011-re is. A programok anyagi forrásait leginkább önkormányzati támogatásból és pályázati pénzekből sikerült előteremteniük.
A Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezetének munkájáról Veres Istvánné adott számot. A múlt év tevékenységei között kiemelkedő szerephez jutottak az általuk szervezett véradások, a rászorulók számára történt ruhanemű gyűjtések, rendezvényi jelenlétek. Az idei év tervei közt is hasonló programok szerepelnek.
Derekasné Orosz Andrea az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány munkájáról adott tájékoztatást. Az alapítvány tevékenysége két fő részre osztható: forrásteremtésre és támogatásra. Az elmúlt év is ezek, illetve ifjúsági programok szervezésének jegyében telt.
A Bükkábrányi Sport Klub elnöke Kovács Attila a labdarúgó csapat tevékenységét ismertette a testülettel. A szervezet kapja a legnagyobb összegű önkormányzati támogatást.
A 2010-es évben a csapat kis híján kiesett a megyei I. osztályból, idén igyekeznek ezt elkerülni.
A Bükkalja Karate Egyesület képviselője nem tudott megjelenni az ülésen, így az általa írt levelet Szalai Szabolcs polgármester olvasta fel.
A civil szervezetek beszámolóit minden esetben egyhangú igennel hagyta helyben a testület, egyedül a Sport Klub esetében volt egy tartózkodás Kovács Attila részéről.
Harmadik napirendi pontban a helyi szociális rendelet módosítására került sor. A szociális ellátásokról Kiss Zoltán jegyző számolt be. Többek között szólt a támogatások igénybevételeinek feltételeiről. A tervezet szövegét a képviselők már előre megkapták, áttanulmányozták. A rendelet március 25-től lép hatályba, az elfogadásra egyhangú igen szavazással került sor.
Negyedik napirendi pontban a hulladék szállítással kapcsolatos rendelkezéseket módosította a községi vezetés.
Ötödik napirendi pont a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása volt melyet szintén a jegyző ismertetett. A benyújtott tervezetet a Kormányhivatal már kisebb módosításokkal jóvá hagyta, illetve az ügyrendi bizottság megtárgyalta és elfogadhatónak találta. E pontban is egyhangú igen szavazat született.
Hatodik napirendi pontként az első lakáshoz jutók támogatásáról döntött a testület. Ennek értelmében új lakás építése esetén 300 ezer Ft, használt lakás vásárlása esetén 150 ezer Ft illeti meg az igénylőket. Hetedik napirendi pontban a testület ciklusprogramja került megtárgyalásra, vagyis a következő 3 és fél év fejlesztési működési terveiről volt szó. A korábban már kiküldött anyag alapján Hlad Lajos képviselő külön javaslatot tett a használaton kívüli önkormányzati ingatlanok karbantartására, hasznosítására. A tervezet és a javaslat hét igen szavazattal elfogadásra került.
Nyolcadikként a sport fejlesztési koncepció került a képviselők elé. A koncepció leginkább a sportpálya, az öltöző és az iskolai sport létesítmények fejlesztését, a sport minél szélesebb körű népszerűsítését foglalja magába. Későbbi kiegészítések mellett a szavazás itt is egyhangú igen volt.
Következő napirendben az előzőekhez kapcsolódó pályázat beadásáról döntöttek a tagok. A 20 milliós pályázathoz 4 millió önrészre van szükség, amit egyhangúlag meg is ítéltek.
Tizedik napirendi pontban a jegyző Vattán és Borsodgeszten történő helyettesítési munkáját tárgyalta és szavazta meg egyhangúlag a testület.
Utolsó napirend az indítványok, javaslatok volt. Szalai Szabolcs polgármester tartott beszámolót az utóbbi egy hónap fontosabb történéseiről, pályázatokról. A tervek szerint április 1-én a közmunka program is beindul Bükkábrányban.
Ezt követően a Képviselő Testület zárt ülés keretében folytatta munkáját.

Az ülésről készített teljes, vágatlan felvételt 2011.március 30-án 17 óra 30 perctől nézhetik meg az Eleven Televízióban.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!