Kisérletek a Víz Világnapján Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. március 29. kedd, 16:29
Március 22-én a Víz világnapja alkalmából „vizes kísérleteket” láthattak a Szederkényi Anna Tagiskola napközis tanulói. A délutáni folyamán megrendezésre kerülő programra ellátogatott az iskola természetismeret tanárai közül Kassainé Szilágyi Éva, Víghné Kovács Márta és Gományné Horváth Judit tanárnő is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A tavaszi nap első sugarai kicsalogatták a résztvevőket az iskola kézilabdapályájára, ahol az előzetesen elkészített projekt munkáikat mutathatták be a nagyobbak. Csoportmunkájuk változatosságát bizonyították a plakátjaik és projektmappáik színessége, tartalmuknak változatossága. Munkájuk bemutatása során már sor is került néhány ide kapcsolódó kísérletre. A víz halmazállapot változásait szemléltették. Megvizsgálták más anyagokkal való kölcsönhatása során is. És érdekes információkat kaptak arról is, hogy a vízben lejátszódó kémiai folyamatok hogyan juttatták kincsekhez a leleményes hajórablókat..
A program célja az volt, hogy a tanítók a gyerekek számára is érthetővé tegyék mennyire érzékeny a föld ivóvízkészlete a környezeti hatásokra. Érdekes kísérlettel szemléltették mindezt. Az információkat játékos formában paták, láthattak mosószertől hajtott hajót, víz alól felbukkanó vitorlást miután a sóból készült „vasmacskája” feloldódott a vízben, de megcsodálhatták ahogy hogyan cserél helyet a víz és a bor ha két egymásra fordított pohárban találkoznak.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!