Rajtol a Piaccsarnok építése Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 05. kedd, 18:00
Aláírták a mezőkövesdi Piaccsarnok és a Galéria építésével, illetve felújításával kapcsolatos kivitelezői szerződéseket. A március 16-án megkötött megállapodások alapján a Wiktori Kft. valósítja majd meg a két beruházást. Az Önkormányzat 2009. tavaszán megnyert „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megszépül a Városi Galéria, illetve megépül a Piaccsarnok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A Tállai András polgármesteri ideje alatt megnyert pályázat kivitelezői szerződéseit az Önkormányzat részéről dr. Fekete Zoltán polgármester, a közbeszerzési eljárás győztese, a Wiktori Kft. képviseletében pedig Farkas István igazgató írta alá.
„A Piaccsarnok építése és a környező utak és parkolók megépítése mintegy bruttó 400 millió forintból fog megvalósulni. Két részből áll a kivitelezés. Az első ütemben a mintegy 1000 m2 alapterületű, a 70%-ban fedett, 30%-ban nyitott térrel rendelkező csarnokot építjük meg. A kivitelezés második lépéseként pedig a környező utak, parkolók rekonstrukciója történik meg. A Galéria teljes felújítását 3,5 hónap alatt kell elvégeznünk. Megújul a homlokzat, illetve új nyílászárókat kap az ingatlan, valamint tetőfelújítást, akadálymentesítést, belső burkolat- és festési, javítási munkákat tartalmaz a projekt.” – mondta Farkas István.
A cég a Piaccsarnok esetében a szerződés aláírását követően már másnap megkezdte a munkát. Első lépéseként elkerítették az építési területet, és megkezdték a föld- és alapozási munkálatokat. A vállalat a csarnok építésénél feszített tempóban fog dolgozni úgy, hogy közben biztosított legyen a heti piac megtartása is. A Galéria épületének felújítását pedig várhatóan nyár közepén, a Közösségi Ház korszerűsítésének befejezése után tudja majd elkezdeni a Wiktori.
M. Zs.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!