Szépkiejtési verseny Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 05. kedd, 22:33
Április 1-én tizenkilencedik alkalommal mérhették össze tudásukat a térség alsó tagozatos diákjai a Mezőnyárádon rendezett szépkiejtési versenyen. Összesen 16 településől érkezett mintegy 70 tanuló a megmérettetésre.
A résztvevőket, felészítő tanárokat, szülőket Tóth Sándor igazgató köszöntötte az iskola kis tornatermében.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A versenyre több helyszínen, öt kategóriában került sor. Két külön kategóriákban versenghettek egymással az 1. és 2. osztályosok, illetve három kategóriában a 3. és 4. osztályosok.
A három fős zsűri pedig minden csoportnál figyelembe vette a szöveghűséget, a hangsúlyozást, a hanggal való játékot, a közönséggel tartott szemkontaktust.
Ezen szempontok alapján születtek meg az eredmények is: az 1.-2. osztályosok mese kategóriájában: az I. helyezett Krausz Flóra szentistváni, a II. helyezett Nagy Csenge mezőnyárádi, a III. helyezett Vanczák Enikő bükkábrányi diák lett.
Ugyanebben a korsoportban a versmondás I. helyezettje Czagány Kitti lett Bogácsról, a két II. helyezett holtversenyben Barta Luca Mezőnagymhályról, illetve Fekete Amina Bükkábrányból, a III. helyezett pedig Fejes Dominik Bogácsról.
A 3.-4. osztályosoknál olvasásban a legjobbnak bizonyult Juhász Cintia Tibolddarócról, második helyezett lett Mezei-Belényesi Kamilla Mezőkeresztesről, harmadik pedig Hadobás Dávid Mezőkövesdről. A próza kategóriát Kovács Kíra bükkábrányi tanuló nyerte, második helyen Bán István Richárd végzett Egerlövőről, míg a harmadik helyet Buzás Lizett mondhatta magáénak Csincséről.
Szintén e korosztályból a versmondás legjobbja lett Juhász Vivien, mezőnyárádi, második Szamkó Dominika sályi, harmadik pedig Schrádi Réka szentistváni tanuló.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!