Park projekt, avagy közös munka a jövőért
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 05. kedd, 23:15
Itt a tavasz, így eljött a parktakarítás ideje is a mezőnyárádi iskolában, amely az idén kiegészült azzal, hogy a szülők segítségével elkezdték megépíteni az iskola bejárata mellett a sziklakertet.
Mezőnyárádon már évek óta hagyomány, hogy a tanulók szorgos keze nyomán megszépül az iskola környezete, ilyenkor a tanulók megtisztítják a szeméttől, az avartól, a télen letört ágaktól az intézmény teljes területét.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az osztályfőnökökök vezetésével a legkisebbektől a legnagyobbakig minden tanuló kivette a részét a munkából, szépen gyűlt a zöldhulladék és a szemét a zsákokba és a furikokba.
Az 1-2. osztály az iskola épülete előtti parkban gyűjtötte össze a szemetet, illetve a faluban is tettek egy kis sétát.
A 3-8. osztályokba járó gyerekek az iskola mögötti nagy parkot takarították.
Itt minden évben nagyon sok a falevél, amit el kell szállítani.
Közben a már említett sziklakert is épült, kialakult a formája, amelyhez a szülők elmondása szerint maga a természet adott ihletet.
A program április 2-án folytatódott. Ekkor már nem csak a gyerekek és néhány szülő vette ki részét a parkosításból, hanem az óvodás korú segítségtől a nyugdíjas korúakig sokan eljöttek, hogy segítsék az iskola környékét szebbé varázsolni. Így legalább 150-re tehető azok száma, akik ezen a szombati napon benépesítették a területet.
Mindezek eredményeképpen két óra elegendő volt ahhoz, hogy 210 db cserje és 230 db fa kerülhessen a földbe, megalapozva ezzel egy szebb, egészségesebb környezet ígéretét a felnövekvő nemzedék számára.
Legtöbben kézi munkaerővel igyekeztek tenni az ügyért, de voltak olyan vállalkozók is, akik gépeket bocsátottak a szervezők rendelkezésére.
Elnyerte végleges formáját a bejárat melletti sziklakert is, amely külön színfoltja lett az iskola udvarának.
Az elültetett cserjék és fák természetesen további gondozást igényelnek, ez a feladat pedig leginkább az iskola diákjaira hárul majd a továbbiakban.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Vukovich Ákos
      tulajdonos

Telefon: +36 (30) 296 8854

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!