Új szívultrahangot kapott a Városi Rendelőintézet
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 06. szerda, 12:25
Ismét egy egészségügyi eszközzel bővült Mezőkövesd Város Rendelőintézete. Ez alkalommal egy újabb, modernebb és a későbbiekben tovább bővíthető szívultrahang berendezéssel gazdagodott az intézmény.
Az egészségügyi intézet kardiológiai szakrendelésén korábban működő szívultrahangot mintegy 11 év használat után tönkrement. A gép meghibásodását a kora miatt nem lehetett javítani, ezért vált szükségessé egy új készülék beszerzése.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mezőkövesd Város Önkormányzatának képviselő-testülete korábbi ülésén egyhangúlag támogatta egy új szívultrahang készülék megvásárlását, s biztosította annak finanszírozását. Így április 1-jével egy közel 18 millió forint összértékű, modern, külső- és belső vizsgálatra is alkalmas, a későbbiekben tovább bővíthető szívultrahang készüléket tudtak üzembe helyezni a kardiológiai szakrendelésen, amely nemcsak a rendelésre érkező, hanem a Belgyógyászaton fekvő betegek ellátásában is nagy szerepet játszik.
A megvásárolt és használatba vett készüléket április 5-én adták át hivatalosan, ahol elsőként dr. Sipos Béla osztályvezető főorvos ismertette a gép paramétereit. Ezután dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, hogy a testület nemcsak fontosnak tartotta, hanem kötelességének is érezte, hogy segítséget nyújtson a Rendelőintézetnek az egészségügyi készülék beszerzésében. A rövid köszöntő és bemutató gondolatok után a jelenlévő vendégek, a városvezetés, valamint az intézmény vezetői működés közben is megtekinthették az új ultrahangkészüléket, amellyel a szakorvosok az előzőhöz hasonlóan évente tízezernél is több vizsgálatot végezhetnek majd el, amellyel sok-sok ember életét menthetik meg.

M. Zs.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!