Digitális táblák-új ismeretek
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 12. kedd, 20:52
A mezőnyárádi Szederkényi Anna tagiskolába megérkeztek és üzembe is lettek helyezve azok a digitális táblák, melyek egy pályázat eredményeként emelik majd az oktatás színvonalát.
Természetesen ezekkel az eszközökkel előbb a tanári karnak kell megismerkednie, hogy eredményesen használhassák őket a későbbiekben.
Kiváló alkalmat kínált erre április 8-án délután az az oktatás, melynek során a tanárok ismét a diák szerepét ölthették magukra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének egyik munkatársa, Széplakiné Józsa Erika igyekezett átadni a táblákkal való ismerkedés alapjait a helyi oktatóknak.
Hamarosan sikerült is egy helyes csigát rajzolni az új táblára, sőt kiszínezni sem volt nagy feladat. Persze ennél azért sokkal komolyabb dologról van szó.
A Windows alapú oktatási szoftver rengeteg funkcióval rendelkezik. A digitálisan megjelenő földgömbtől az angol oktató programon keresztül a kvízkérdésekig számtalan lehetőséget kínál. Az interneten pedig további letölthető funkciók, új programok érhetők el.
A tervek szerint szintén az internetről saját számítógépre is letölthető oktatóprogramok segítségével önképzés keretein belül sajátítják majd el a tantestület tagjai a táblák tökéletes haszálatát.
Később pedig egy közös megbeszélés és tapasztalatcsere után már úgyszólván élesben is sor kerülhet a táblák órán való alkalmazására.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!