Testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 18. hétfő, 20:56
Április 14-én ismét összeült a mezőkeresztesi Képviselő Testület, hogy aktuális kérdésekről tárgyaljon. Első napirendi pontban a BV. Média Bt.-vel kötendő új vállalkozói szerződés megtárgyalása történt.
A korábban megtartott bizottsági üléseken már szó volt erről a témáról. Az ügyrendi bizottság részérről Dr. Hegedűs Marianna adott tájékoztatást az ott tárgyaltakról.
A beszámoló tükrében, illetve a cég képviselőjének meghallgatása után a korábban felajánlott 50 perces műsoridő 35 percre redukálódik. Az új szerződés pedig ez év május 1-től lép érvénybe egy éves kötött időtartamra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A testület tagjai egyhangúlag fogadták el a tervezetet.
Másodikként a Szervezeti és Működési Szabályzat néhány pontján történtek változtatások.
Egy korábbi bizottsági ülés már foglalkozott ezekkel a változtatásokkal is. A vélemények és hosszas eszmecsere után a testület 7 igen szavazattal hagyta jóvá a javaslatokat.
Harmadik napirendben a közterületek és egyéb ingatlanok tisztán tartásával kapcsolatos rendeletek megvitatása történt.
Ez a rendelet meglehetősen közelről érinti a lakosságot, hiszen ide tartozik többek között a hulladékkezelés, vagy a téli csúszásmentesítés kérdésköre is. Szó esett a porták előtti területek takarítási kötelezettségéről, vagy a sok gondot jelentő, új térburkolón történő tilos parkolásokról is.
A rendelet értelmében mindenki köteles az ingatlana előtti területet is karbantartani. Ezen kívül fogalmazásbeli változások kerültek a rendeletbe. Az ügyrendi bizottság beszámolója után a rendelet egyhangúlag került elfogadásra.
Negyedik fő téma a nonprofit szervezetek támogatása volt. Az Önkormányzat összesen 4 millió 70 ezer forint támogatást nyújt ebben az évben.
Az előre kiadott anyag a bizottsági döntés és a helyben megbeszéltek alapján ellenszavazat és tartózkodás nélkül lett megszavazva.
Ötödikként az Önkormányzat közbeszerzési tervét tárgyalták és hagyták jóvá egyhangúlag a testület tagjai.
Hatodikként a víztársulással kapcsolatos kérdésekről volt szó. Itt Dr. Dózsa György polgármester tartott rövid beszámolót.
Hetedik témaként az előző ülésen hozott, temetői urnahelyekkel kapcsolatos határozat módosítására került sor. Itt a megváltási idővel kapcsolatos pontosítások kerültek a határozatba.
Következőkben az Önkormányzat tulajdonában lévő bérelt üzlethelységekről esett szó, illetve szóba került az eladó pékség épületének esetleges megvásárlási terve is.
Ezek után a városvezetés zárt ülés keretében folytatta munkáját.

Az ülésről készült vágatlan felvételt április 21-én csütörtökön láthatják nézőink az Eleven Televízió műsorán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!