Rendőrségi bemutató a mezőnyárádi iskolában
Helyi Hírek (2011.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 19. kedd, 11:00

A mezőnyárádi iskolába látogattak el április 13-án a bükkábrányi rendőrőrs járőrei. A bemutató célja az volt, hogy megismertessék a gyerekekkel a rendőrség munkáját, eszközeit, de beszéltek nekik arról is, hogy milyen szabályok szerint kell végezni munkájukat.
A gyerekekek megismerhették és kézbe vehették azokat az úgynevezett kényszerítő eszközöket, amelyeket akkor vetnek be, amikor a gyanúsított, vagy épp bűncselekményt elkövető személyt elfogják, tetten érik.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Bemutatták azokat a felszereléseket is, amelyeket testi épségük védelmében használnak: a golyóálló mellény, illetve a gázálarc bár ritkán kerül használatba, mégis része a felszerelésnek.
A legnagyobb sikert a szolgálati autó aratta: a gyerekek hosszasan nézelődtek a kocsiban, kipróbálták a szirénát, és a fényhidat is bekapcsolták.
A közeljövőben további foglalkozásokat is szerveznek majd a térség iskoláiban: a kerékpáros közlekedés szabályait, a forgalomban résztvevő kerékpár és használójának kötelező felszereléseit ismertetik majd meg részletesen a gyerekekkel, játékos vetélkedővel egybekötve.

 
 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!