Költészet napi szavalóverseny Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 19. kedd, 13:08
Szavalóversenyt szerveztek a Költészet Napja alkalmából április 11-e és 14-e között Mezőkövesden, a könyvtárban. A megmérettetésen óvodások, alsó- és felső tagozatos diákok, valamint középiskolások vettek részt.
Idén újításként a megmérettetésen a középiskolás tanulók is megmutathatták tudásukat. A versenyt korcsoportonként rendezték meg, melynek nyitónapján, április 11-én dr. Hajdu András alpolgármester mondott köszöntőt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az óvodások és az iskolások produkcióit a Nyugdíjas Pedagógus Klub értékelte, míg a középiskolások szavalatát a MASZK Egyesület három tagja zsűrizte.
Az óvodások szabadon választott verset adtak elő, míg az iskolások például Babits Mihály, Pilinszky János költeményeket szavaltak el a megmérettetésen. A legkisebb korosztályban, az óvodások közül az egerlövői Riczkó Balázs érte el az első helyet a szavalóversenyen.
A költészet napi megmérettetésen az 1-2. osztályosok csoportjából a kövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola növendéke, Szabó Viktor lett az első.
A 3-4. osztályos gyerekek közül Prókai Blanka teljesített a legjobban, aki a Mező Ferenc Tagiskola tanulója.
Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Antal Alexa, a Szent Imre Tagiskola diákja lett az első helyezett.
A 7-8. osztály legjobbja pedig a mezőnyárádi Harangozó Hajnalka volt.
A középiskolások közül a Szent László Gimnázium növendéke, Demjén Boglárka bizonyult a legjobb szavalónak.
A zsűri különdíját Tóth Bence kapta meg, aki a Szent László Gimnáziumba jár. A könyvtár különdíját pedig a Széchenyi István Szakképző Iskola diákjának, Duka Viviennek ítélték oda.

(forrás: Mezőkövesdi Média KHT.)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!