Megmentették a mérgezett parlagi sast
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 26. kedd, 17:14
A Tard határában lévő festői Bála-völgy mellett mintegy 30 ember gyülekezett április 22-én, hogy egy nem mindennapi eseménynek lehessen szemtanúja.
A történet egy héttel korábban kezdődött, amikor egy traktoros figyelmét keltette fel a szántóföldön vergődő parlagi sas. Pontosan tudta, ilyen esetekben mi a teendő, így felvette a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Parkkal. A helyszínre Kleszó András természetvédelmi őr sietett.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Hamar kiderült: a fokozottan védett madár mérgezés áldozata lett.
Az említett mérgezés sajnos egyre gyakoribb országszerte, itt a Bükkalján pedig különösen. Az elsősorban prémes ragadozók számára kitett csalik vannak átitatva olyan illegálisan használt, súlyosan mérgező toxinokkal, amelyek hatalmas pusztítást képesek végezni nem csak a vadállományban, de adott esetben az emberre is életveszélyesek lehetnek.
Természetesen a büntetőjogi feljelentések megtörténtek, az ügyekben pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat vizsgálatot.
A mostani esetnek szerencsére happyend lett a vége. A madárkórház furgonjából hamarosan előkerült az immár teljesen egészséges, impozáns méretű madár, aki meglehetős nyugalommal tűrte a fotózást. Néhány perc múlva pedig már szabadon szárnyalhatott élvezve a visszanyert szabadságot és nem utolsó sorban a visszanyert életet, amelyet minősíthetetlen etikájú személyek miatt kishíján elvesztett.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!