Munkát kért mivel nem kapott, hát lopott
Írta: Eleven Televízió   
2011. május 11. szerda, 08:44
Szomolyán egy 50 éves asszony éppen kerti munkálatokat végzett fiával együtt a kapujuk előtt, mikor megjelent a hívatlan tolvaj. Az ismeretlen férfi először munkára ajánlkozott, fizetségért cserébe. Hiába mondták neki, hogy nincs szükség a munkájára, többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elmenni. Mikor a tulajdonos végzett a munkával, a férfi a növényekkel teli vödröt felkapta és bevitte a portára, majd 100 Ft-ot kért munkadíjként.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az asszony jóindulatúan szendvicset ajánlott fizetségként, és fiával együtt bement a házba, a hívatlan látogatót egyedül hagyva az udvaron. Ezt a figyelmetlenséget használta ki a 47 éves elkövető, s a teraszon hagyott mobiltelefont könnyűszerrel eltulajdonította.
Később, miután az asszony nem találta a készüléket, végiggondolva a napot összerakta a képeket, s felkereste a polgárőr parancsnokot. A helyi forródrót azonnal beindult. A gyanúsítottnak már volt hasonló ügye, így a körzeti megbízott rövid beszélgetést követően jegyzőkönyvbe vehette a gyanúsított vallomását.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság jogtalan behatolással szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indított eljárást a 47 éves szomolyai férfival szemben.
 
Nyitott szem - zárt kertajtó
A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet: legyenek óvatosak, idegeneket lehetőleg ne engedjenek be az udvarra, lakásba. Amennyiben ez elkerülhetetlen, akkor váratlan látogatóikat ne hagyják felügyelet nélkül! A rendőrségi tapasztalatok szerint a bűnelkövetők különböző kitalált történettel jutnak be a sértettek lakásába, ahol az ott lakók figyelmét elterelve értékeit, de elsősorban készpénzüket tulajdonítják el.

Bűnmegelőzési ajánlások:
-Minden időszakban megfelelően zárjuk a lakás ajtaját, ha elmegyünk otthonról az ablakokat is!
-Értékeinket még a lakásban se hagyjuk látható helyen!
-Hibás szokás, hogy az emberek többsége könnyelműen közzéteszi a közösségi oldalakon, üzenetrögzítőjén az utazásának időpontját és intervallumát, ezáltal megkönnyítve a bűnöző dolgát.
-Ha hosszabb időre elutazunk, a postaládánkban felgyülemlett reklámújságok, szórólapok jelzésként szolgálhatnak a betörők számára, ezért tanácsos megkérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy naponta ürítse azt.
-Ha szellőztetünk legyünk otthon, figyeljünk egymás lakására, házára, környéken lézengő idegen személyekre, ha beengedünk valakit a lépcsőházba, vagy a kapun, előtte győződjünk meg kilétéről.
-Legyünk jó viszonyban a szomszédokkal! Ha Mi is figyelmet szentelünk nekik, Ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szükségünk.
 
(Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!