Gasztronómiai fesztivál,világrekord Bogácson
Helyi Hírek (2011.) - Térségi
Írta: Eleven Televízió   
2011. május 17. kedd, 01:00
A három napos bogácsi gasztronómiai fesztivál szombati napjára televíziónk is ellátogatott, az immár 9.rendezvény idén is finom ízeket, különleges látnivalókat és egy újabb világrekordot is kínált a nap során kilátogató több ezer érdeklődőnek.
A fesztivál hagyományosan a szakácstanulók viadala köré épül, akik szombaton a grillezett ételek terén mérték össze tudásukat. A versenyre az ország több szakiskolájából neveztek a csapatok, a diákokat szakoktatóik készítették fel a versenyre, ám itt sem engedték el a kezüket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
A polgármesterek versenyében feltünt a mezőkövesdi kistérség polgármestereinek közös csapata, illetve Bogács, és Mezőkövesd külön is képviseltette magát a főzőpárbajban. Emellett az ország több pontjáról érkeztek csapatok települési színekben, közel 40 sátorban szorgoskodtak a gasztronomiát kedvelő polgármesterek és segítőik.
Emellett a süteményt készítő háziasszonyok is versenyeztek, a zsűrinek így bőven akadt dolga a nap folyamán.
Az idei évben sem maradtunk világrekord nélkül, hiszen a világ legnagyobb bodag kenyere készült el a nap folyamán a Bikaréten, 164 cm-es átmérővel. A hitelesítés után a világrekord a közönségé lett, akik pillanatok alatt elfogyasztották a különleges, régi időket idéző kenyeret.
Emellett a színpadon egymást váltották a népdalkörök, a táncos produkciók, így mindenki jól érezhette magát az ebédet követően, az este csúcspontja pedig az Irigy Hónaljmirigy fellépése és az azt követő táncos mulatság volt.
Vasárnap tovább folytatódott a versengés, ekkor az amatőrök ragadtak fakanalat, illetve a szakácstanulók mérték össze tudásukat ismét, ezúttal bográcsos ételeket készítettek.
A szombati napról készített összeállításunkat hamarosan megtekinthetik honlapunkon és az Eleven Televízióban.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!