Kácson versengtek a bükkábrányi gyerekek
Írta: Eleven Televízió   
2011. május 30. hétfő, 14:28
A Madarak és Fák Napján a bükkábrányi iskola hagyományos akadályversenyét Kácson rendezte meg.
Az intézmény valamennyi dolgozója és tanulója, valamint szép számú szülő vidáman töltötte a napot a szomszédos Bükkaljai kis faluban. Ragyogó napsütés, friss levegő és szép környezet fogadta az érkezőket. A csapatok eligazodását - a kácsi utakon kijelölt állomások térképével - segítették a szülők, illetve a végzett diákok is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
1-3. osztályig a Szabadidőparkból indultak a csapatok. 5 állomáson kellett feladatokat megoldani a tanulóknak. A Bencés kolostornál gyógynövényekkel és belőlük készült teákkal ismerkedhettek a gyerekek. A meleg vizű forrásnál a fekete bödöncsigát vették mikroszkóp alá. A következő állomás a Mária forrás volt, ahol meg is kóstolhatták a friss forrásvizet. A sportpályán mozgásos feladat várt a csoportokra. Az utolsó állomása a "sályi keresztnél" volt, ahol újabb akadályt kellett teljesíteni a kicsiknek. A kiadós séta után következhetett a játék a hűs udvaron.
4-7. osztályig az erdei iskola udvaráról indultak a résztvevők. Az első állomás egy kiadós gyalogút után a Kapusi erdő volt. Dr. Kapusi Imre bemutatta az erdőt és az akácklónerdő érdekességeiről is beszélt a diákoknak. A 2. állomás a barlanglakásoknál volt, majd a sportpálya következett. A "sályi kereszt" felé már keresztezték útjukat a kicsik és a nagyobbak.
A 8. osztályosok az állomásokon irányították a feladatmegoldást.
Délután 2 órára fejeződött be a verseny. Mindenki ügyesen teljesítette a feladatokat, és sikeresen megtalálták a gyerekek az állomásokat. Befejezésül a nagyobbak csoportja közösen elsétált a Bencés kolostorhoz, megnézte a forrásokat.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!