Megújul az orvosi rendelő Sajópetriben
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 11. hétfő, 01:00

A végrehajtandó feladatok közül - néhány belső és külső munkától eltekintve - mindent elvégeztek már a kivitelező cég szakemberei, így megtörtént többek között az épület alapterületének kibővítése, a nyílászárók és a tetőfedés cseréje, valamint az épület hőszigetelése. Ez azt is jelenti, hogy tartani tudják a május 15-ei határidőt, amely a műszaki átadás időpontjaként lett kitűzve.
Az akadálymentesítés révén a mozgásukban korlátozott betegek is könnyebben bejuthatnak az épületbe illetve a beruházás megvalósulása után energia-megtakarítással is számolhat az önkormányzat, mivel napkollektorokkal szerelik fel az épületet.
Mint arról korábban írtunk, az épület állaga már önmagában is indokolta a felújítást, ráadásul a védőnői szolgálat helyisége kis alapterületű volt, amely az érintett lakosok megfelelő ellátását is nehezítette.
A kivitelezők az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgoztak az épület felújításán, bővítésén, a jelenlegi készültségi szint 90%-os, azaz hamarosan elkészülnek az előírt munkákkal.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A felújítás és bővítés számos változást eredményezett az épületen kívűl és belül: megtörtént a védőnői szoba és a váró alapterület bővítése, akadálymentes WC-t alakítottak ki, és szintén a mozgáskorlátozottak érdekében rámpákat építettek ki az épületbe való könnyebb bejutás megkönnyítésére.
Megtörtént a tetőszerkezet felújítása, a csapadévíz-elvezetést szolgáló eresz- és lefolyócsatornák beépítése is, csakúgy, mint az épület hő- és vízszigetelése.
A belső térben is számos munkával végeztek már: elkészültek a padlóburkolatok, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, és befejezték a villanyszerelési munkákat is.
A kivitelező cég a hetekben elvégzi a még hátralévő feladatokat is: elkészül a kültéri előtető, megtörténik a térburkolás, és kialakítják a parkolókat is.
A település nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az energiatakarékosság kérdésére, ezért a fejlesztés során napkollektoros rendszer kiépítésével csökkentik a környezet szennyezését, egyúttal mérséklik kiadásaikat.
A projekt részeként eszközbeszerzésre is sor kerül, amely során a mindennapi egészségügyi vizsgálatokhoz szükséges eszközök skálája bővül, korszerűsödik az intézményben: többek között új fogorvosi kezelőegység, műszerasztal, kisebb orvosi műszerek állnak „szolgálatba”.
Mindezeket a kivitelező által elvégzett munkálatokat követően, azaz május 15-e után helyezik el, illetve szerelik be az elkészült épületbe.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2011. május 30. A beruházás összköltsége 21.151.776 Ft, ennek az összegnek az 90%-át az önkormányzati uniós pályázati forrásból fedezi, az Észak-Magyarországi Operatív Program „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járó beteg ellátó szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése” tárgyú felhívására sikeresen pályázva az önkormányzat 19.036.598 Ft támogatást kap a beruházás megvalósításához.

 


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!