Jó ütemben halad a fejlesztés az Ostorosi Alapszolgáltatási Központban
Írta: Eleven Televízió   
2011. május 06. péntek, 01:00

 

Az önkormányzat korábbi elhatározását, miszerint a szociális ellátás egy intézményben, kibővült szakember gárdával működjön a jövőben, ezekben a hónapokban sikerül megvalósítani a településen.
Az Európai Uniótól elnyert forrás segítségével a Kossuth út 3. szám alatt lévő épület felújításával, kibővítésével minden szociális tevékenységet egy helyen tudnak ellátni a településen.
A kivitelező elkészült az épület bővítésével, illetve az új és régi épületrész felé is új tetőszerkezet került, és megfelelő ütemben haladnak a még hátralévő munkákkal.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 


Mint arról korábban beszámoltunk, bár az épület állaga a folyamatos karbantartásnak, és egy 2007-es felújításnak köszönhetően kielégítő, a szociális ellátások egy épületbe való költöztetése több szempontból is indokolt. A legfontosabb ezek közül, hogy az ellátottak száma mind a fiatal, mind az idős korosztály esetében növekedett az elmúlt években.
Ezen kívűl a projekt tervezési szakaszában a költséghatékony üzemeltetés megvalósítása, a széttagolt működésből adódó szervezési és működési nehézségek megoldása is szempont volt.
 

A felújítás az elmúlt hónapokban megfelelő ütemben haladt, a kivitelező a munkák többségével elkészült. Az épület új része szerkezetileg elkészült, amelyben egy váróhelyiség, egy előadóterem és egy iroda kapott helyet. Utóbbit egyben interjúszobaként is használják majd a szakemberek.

Az épület tetőszerkezetét a régi részen hozzáigazították az új épületrész tetőszerkezetéhez és a teljes épületre új fedés került.

A korábban már meglévő helyiségekben csak a szükséges felújításokat végezték el. Három nyílászárót illetve az ajtókat cserélték le, utóbbiakat a mozgáskorlátozottak megfelelő közlekedésének biztosítása érdekében.

A klubszobába vezető folyosó burkolatába indukciós hurkot építettek a halláskárosultak segítésére, így a padlóburkolás csak ennek vonalában volt szükséges. Term

Az újonnan kialakított épületrészen is elkészült már a padlóburkolás, természetesen itt is beépítették az indukciós hurkot. Az irodában és az előadó teremben pedig a napokban rakják le a laminált padlót. A nyílászárók behelyezése is megtörtént, így szintén a napokban kerül sor a helyiségek festésére, illetve az épület külső színezésére.

Korszerű, energiatakarékos kondenzációs turbókazán és új fűtőtestek kerültek beüzemelésre, a világítótestek szintén energiatakarékosak, így az épület költséghatékonyabban, környezetbarát módon működtethető.

A projekt részeként elkészült a térkövezett járda, illetve a tereprendezés, parkosítás is hamarosan megtörténik.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2011. június 30. A beruházás összköltsége 34.240.225 Ft, ennek az összegnek a 90 %-át az önkormányzati uniós pályázati forrásból fedezi "Az Ostorosi Alapszolgáltatási Központ komplex fejlesztése" című ÉMOP-4.2.1/A-09-2009-0005 azonosító számú felhívására sikeresen pályázva az önkormányzat 30.816.202 Ft támogatást kap a beruházás megvalósításához.


Projekt azonosító: ÉMOP-4.2.1/A-09-2009-0005
Projekt megnevezése: Az Ostorosi Alapszolgáltatási Központ komplex fejlesztése

 



Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!