Eredményesen intézkedtek a mezőkövesdi zsaruk
Írta: Eleven Televízió   
2011. július 05. kedd, 09:50
Szomolyán napok óta randalírozott egy férfi, akit a bejelentést követően a rendőrök hamarosan előállítottak, rendzavaró társával együtt.
Szomolya egyik lakóházától érkezett a napokban lakossági bejelentés, ahová a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály és a Bogácsi Rendőrőrs beosztottai igyekeztek intézkedni.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Egy ott lakó férfi elmondta, hogy rokona már nem először ittas állapotban randalírozik, tör, zúz a lakrészében. A helyszínelés során a rendőrök megállapították, hogy a ház ablaküvegei ki vannak törve, a belső helyiségekben a berendezési tárgyak fel vannak borogatva, egy részük pedig szintén össze van törve. A becsült rongálási kár értéke meghaladja a 20.000 Ft-ot. A járőrök miután az elkövető felkutatására indultak, látták amint a keresett férfi éppen egy fiatalembert ütlegel az utcán. A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a garázda verekedőt, agresszív viselkedése miatt megbilincselték, és közölték vele, hogy előállítják a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra.
Ekkor az utcán a rokonok közül egyikük megpróbálta a férfit kivonni a rendőri intézkedés alól, úgy hogy el akarta húzni kezénél fogva. Bár a járőrök többször is felszólították cselekménye abbahagyására, ő ennek nem tett eleget, sőt segítői is akadtak volna. A rendőrök gyors, helyzetfelismerő és szakszerű intézkedésének köszönhetően azonban mindkét férfit sikerült kiemelni a körből, majd előállítani a rendőrkapitányságra.
A garázda, randalírozó férfi a kihallgatás során részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett. Vele szemben a rendőrség az eljárást gyorsított eljárás keretében, bíróság elé állítással tervezi befejezni.
A rendőri intézkedést akadályozó férfit a hatóság rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe vette, a Mezőkövesdi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében hozott ítéletet. A bíróság a büntetési célok elérése érdekében illetve, hogy a jövőben visszatartó erő legyen az ugyanilyen, vagy hasonló jellegű cselekmény elkövetésétől, precedens értékű határozatot hozott 10 nap elzárást szabott, melynek letöltését az elkövető meg is kezdte.
 
(Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!