Jól sikerült az I.Mezőnyárádi Békafesztivál
Írta: Eleven Televízió   
2011. július 12. kedd, 01:00


Az I.Mezőnyárádi Béka és Halsütő Fesztivált rendezték meg július 9-én az iskola parkjában, amelyre előzetesen szép számmal érkeztek a nevezések, a végén 28 csapat készítette el ételeit békából vagy éppen halból. Emellett süteményeket is vártak a zsűriasztalhoz a szervezők.
Az előkészületek sok csapatnál már előző este elkezdődtek, hiszen páclébe helyezték a szervezők által kiosztott
békaadagot.

Hirdetés_______________________________________________________________________


A délelőtt jó hangulatban telt el, a baráti társaságok szorgosan készítették elő az ételeket, és békafesztivál lévén sok helyen találkoztunk valamilyen féle békával: békát mintázó kerti lámpa vagy éppen plüssbéka egyaránt látható volt egy-egy csapatnál.
Az ételek sorában változatos módon készítették el a békát: volt, aki békaragulevest készített, mások görögös alapban sütötték ki a békát, de sült itt baconba csavart béka, és bepanírozott békacomb is.
Emellett a gyerekek kézműveskedhettek, természetesen itt is a béka volt a téma, emellett arcfestés is várta az arra vállalkozókat.
A füves területen pedig kispályás labdarúgó tornát szerveztek helybeli és más településekről érkezett csapatok részvételével.
A zsűrihez 11 órától folyamatosan érkeztek az ételek, az értékelést az előkészítésre, valamint a díszítésre, tálalásra, és az ízesítésre adott pontszámokra alapozta a zsűri.
Miután minden csapat leadta versenyműveit, a zsűri pedig mindet végigkóstolta, hamarosan kihirdették a verseny végeredményét:

Sütemények:
3.hely - Tiramisu ahogy én szeretem - Juhász Vivien
2.hely - Pogácsa-rétes egyveleg - Madarász Mihályné
1.hely - Mézes sütemény - Ducsai Józsefné

Halételek:
3.hely - Sült keszeg - Koren Péter
2.hely - Halászlé - Molnár Balázs és csapata
1.hely - Kacsintó harcsa - Ducsai József csapata

Békából készített ételek:
3.hely - Békacomb sörtésztában - Őszirózsa nyugdíjas klub
2.hely - Rántott békacomb - Balázs György és csapata
1.hely - Pincepaprikás - Harangozó László és csapata

A közel 500 fős vendégsereget a délután folyamán további programok várták:a helyi Őszirózsa Nyugdíjasklub fellépését követően a szihalmi Tobán Hagyományőrző Népművészeti Egyesület tartott bemutatót, majd táncház következett. Kiss Ádám táncbemutatóját is láthatták az érdeklődők, majd az estét a Hungarocell zenekar koncertje zárta.
Az első ilyen jellegű rendezvény a szervezők és a résztvevők szerint is nagyon jól sikerült, a békafesztivált szervező Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület pedig ezúton is köszöni a támogatók és a lelkes önkéntesek munkáját.
Külön köszönet illeti a konyha dolgozóit, akik lángost sütöttek a délelőtt folyamán, az ebből befolyt 17.500 Ft-os bevétel a faluszépítő egyesület számlájára került. Madarász Mihályné munkáját, felajánlását is megköszönik a szervezők, ő sátruknál krumplilángost készített, az itt elhelyezett becsületkasszába került 5.000 Ft-ot szintén az egyesület kapta meg.
A rendezvény összességében mintegy 130.000 Ft-ból került megvalósításra.
A szervezők hagyományt kívántak volna teremteni a rendezvénnyel, így a tervek szerint
2012-ben ismét a békáé lesz a főszerep egy napra Mezőnyárádon.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!