Mezőkövesdi hírek - 2011. augusztus 1.
Írta: Eleven Televízió   
2011. augusztus 01. hétfő, 09:13
Látványos előrelépés
 
Jó ütemben halad a Szent László tér és a Közösségi Ház rekonstrukciója Mezőkövesden. A kivitelező cég már a tér és a Szent László templom közötti sétányt építi.
Mezőkövesd Város Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megújul a Közösségi Ház és az előtte található Szent László tér. A fejlesztés a Magyar Állam támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósulhat meg.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A beruházást végző, Imola Építő Kft. a kezdeti nehézségek után most már gyors ütemben tud dolgozni az érintett területen. A téren található szoborcsoport megújult, valamint a térkövezés is folyamatosan zajlik. A Közösségi Ház belső udvari falának szigetelése, színezése már megtörtént, s a benti átalakítási munkák is jó ütemben zajlanak. Emellett a Közösségi Ház új emeletének körvonalai, váza is jól látszik már. Az épületben, valamint a téren történő munkákkal párhuzamosan zajlik a Közösségi Ház mögött, a Gaál István utcában a busz- és személygépkocsi parkolók kialakítása is, ahol már a parkolók aszfaltozását is elvégezték a szakemberek. Emellett az elmúlt két hétben lezárták a Szent László templom és a Szent László tér közötti Varga Pál utat, ahol már a későbbiekben a tér részét képező sétány helyét alakítják ki.
 
 
Nemsokára használhatják
 
Lassan átadják a felépült Piaccsarnokot. A kivitelező cég munkatársai az elmúlt hetekben már a szerelvényezési, színezési munkákat is elkezdték.
Mezőkövesd önkormányzatának a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című projektjén belül épül meg az új Piaccsarnok. Mára már elkészültek az üzlethelyiségek, az udvar alapozása. Az elmúlt hetekben is feszített tempóban dolgozott a kivitelező az udvar burkolásán, a tető fedésén, amelyek mára szintén elkészültek. Jelenleg az üzlethelyiségek burkolását, csempézését, az épületek színezését, szerelvényezését végzik a szakemberek.
 
 
Családi Nap a Nappali Intézetben

Vidám hangulatú Családi Napot rendeztek a mezőkövesdi Csillagfény Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében július 28-án.
A Csillagfény Intézménybe jelenleg 32 ellátott jár, de a nyári szünetben 36 főre nőtt a létszámuk. A fogyatékkal élő gyermekek nagyon szeretnek az intézménybe járni, hiszen itt együtt, igazi közösséget alkotva tölthetik el hasznosan idejüket, miközben fejlődnek a sokféle játék és feladat közben.
 
 
Járdafelújítás

Több járdát újítottak fel Mezőkövesden az elmúlt hetekben. Mindemellett a Gimnázium előtt is kialakították a díszburkolatot.
A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a 2011-es esztendő költségvetésében is elkülönített forrás van a település járdáinak korszerűsítésére. Az első félév során már számos munka megvalósult. Így július végéig elkészült a Lövői, a Dózsa György, a Széchenyi, a Budai Nagy Antal, a Magdolna úti, valamint a Szent Imre tagiskola előtti járdák egyes szakaszainak javítási, felújítási munkálatai. Emellett felújították a Nagy Pál úti buszmegállót is. Az Önkormányzat ebben az évben eddig már mintegy 10 millió forintot költött az útfelületek korszerűsítésére. Folyamatban van a Pipacs utcában és a Mártírok utcában lévő sétálófelület burkolatának javítása is. A későbbiekben tervezik a Veréb és a Varjú utca csatlakozásánál lévő terület, az Ifjúság úti járda karbantartását, valamint a Tavasz-köz aszfaltozását is. Külön szerződés keretében kap új díszburkolatot a Gimnázium előtti terület mintegy 800 m2-es területen, amelynek összértéke eléri a 6 millió forintot.
 
 
Hummel Rozália kiállítása

„Tündér Ilona új nap éve” címmel nyílt kiállítás Hummel Rozália alkotásaiból július 26-án Mezőkövesden, az Ametyst Hotelben.
Hummel Rozália művésznő 30 éves kalandos kutató munka eredményeként az ősmagyar és Ő-índ legendák képeit, az aranykort mutatja be az újonnan megnyílt kövesdi tárlatán. A rendezvényen a házigazda Ametyst Hotel vezetője, Burhenne-Tállai Ilona köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a kiállítást. A tárlat megnyitójának napja szorosan kapcsolódik a maja naptár szerint számított ciklus utolsó évének kezdetéhez. Sokan a maja naptár végét tévesen a világvégével azonosítják. Ez a nap azonban elsősorban a lelki megtisztulást jelképezi. A kiállításon látható az alkotó Világszép Tündér Ilona képsorozata, a Rámájána illusztrációi, a Matyó Madonna festménye és a Fénytorony című képe, amelyek Indiában, Bali szigetén és a Pilisben készültek. A tárlat egyik fontos eleme a Világszép Tündér Ilona mitológiát bemutató festmény, amelyen matyó motívumok is helyet kapnak. A tárlaton található egy, különleges szakrális ábra, amely a fénytest 51 pontjának, egyedi hangokkal való védelmét mutatja be. A tárlat szeptember 26-áig tekinthető meg az Ametyst Hotelben.
 
(forrás: Mezőkövesdi Média KHT.)
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!