Elkezdődött Girincs orvosi rendelőjének felújítása
Írta: Eleven Televízió   
2011. június 29. szerda, 01:00

 

Girincsen az orvosi rendelő komplex egészségügyi szolgáltatásokat nyújt a település lakóinak, emellett mind a háziorvosi, mind a fogorvosi praxis tekintében további települések lakói is itt vehetik igénybe az alapvető egészségügyi ellátásokat.
Az Európai Uniótól elnyert forrás segítségével a háziorvosi és fogorvosi rendelő is megújul a következő hónapokban, továbbá a védőnői szolgálat is komfortosabb körülmények között működhet, és korszerű műszerek beszerzésével az ellátás színvonala is emelkedik.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A projekt nyitórendezvényét június 27-én 10 órától tartották meg Girincsen, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.

A rendezvény alkalmával Baráth László polgármester úr vázolta, hogy miért szükséges az egészségügyi szolgáltatásoknak otthont adó épület fejlesztése.

Az orvosi rendelő felújításával közel 7.800 embert érint közvetlenül vagy közvetetten a fejlesztés, köztük vannak idősek, kismamák, krónikus betegek, akik gyakran megfordulnak az intézményben. Számukra mindenképpen fontos, hogy megfelelő körülmények között kapjanak ellátást: a projekt részeként fejlesztések valósulnak meg az épület akadálymentesítésétől kezdve, az intézmény költséghatékonyabb működtetését eredményező szerkezeti munkákon át, egészen az új szolgáltatások, tanácsadások igénybevételéig.

A fejlesztés részleteit tekintve, a következő hónapokban új épületrésszel bővül az intézmény, lecserélik a nyílászárókat, ajtókat, és teljesen új tetőszerkezet valamint csatornarendszer kerül az épületre. Az épület teljes külső homlokzatát hőszigetelik, továbbá a korábbi lakótér fölött hőszigetelt, tálcás álmennyezet kerül kialakításra és az összes helyiségben új padlóburkolatot raknak le.

Az új, korszerű, energiatakarékos fűtési rendszerrel gazdaságosabbá válik a rendelő működtetése, továbbá megvalósul a teljeskörű akadálymentesítés: kiépítik a megfelelő járdát és rámpát, 2 akadálymentesített WC-t alakítanak ki az épületben, illetve indukciós hurkot is beépítenek a közlekedést segítendő.

A beruházás részeként orvosi műszereket, eszközöket is beszerez az önkormányzat: a defibrillátor, készenléti táska, EKG készülék is a rendelő felszerelésit gyarapítja majd.

A projekt végeztével így egy korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működő és a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő várja majd a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2011. december 31. A beruházás összköltsége 49.148.924 Ft, ennek az összegnek a 89,99 %-át az önkormányzati uniós pályázati forrásból fedezi.
A „Girincs orvosi rendelőjének felújítása, bővítése, akadálymentesítése” című ÉMOP-4.1.1/A-09-2010-0035 azonosítószámú felhívására sikeresen pályázva az önkormányzat 44.234.031 Ft támogatást kap a beruházás megvalósításához.


Projekt azonosító: ÉMOP-4.1.1/A-09-2010-0035
Projekt megnevezése:
Girincs orvosi rendelőjének felújítása, bővítése,
akadálymentesítése

 



Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!