Bükkaljai Borgaléria nyílt Cserépfaluban
Helyi Hírek (2011.) - Térségi

 

Augusztus 12-én került sor a Bükkaljai Borgaléria átadó ünnepségére, amelyet Cserépfaluban találhatnak meg ezentúl a térségbe látogató turisták, érdeklődők. A 110 nm-es, akadálymentesített, a borgalériának helyet adó épületet a Pincevölgy Egyesület építtette az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzésére kiírt pályázati eljárásában elnyert 26,6 millió forintos támogatás segítségével.
Az elképzeléseket 100%-os támogatásból valósíthatta meg az egyesület, az átadásra került épület borturisztikai bemutatóházként és információs központként hiányt pótol a térségben: a látogatók naprakész, pontos listát kapnak majd a Bükkalján található pincékről, borutakról, fogadókról, vendégházakról és természetesen a településekről valamint az épített és természeti látnivalókról, és a kistérségi programokról.
A rendezvény alkalmával a meghívott vendégek ízelítőt kaphattak a bükkaljai borokról, a térség borászai közül pedig Kompa József, Mezei Mihály, Prokai László és Kósik István pincészetei mutatkoztak be.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Elsőként 5 fehérbort mutattak be, eközben a borok mellé Nagy László egri sajtmester különféle sajtjait kóstolhatták meg a vendégek, a folytatásban pedig 5 vörösbort ízlelhetett meg a borszerető közönség, ezekhez pedig Morcsányi Jánosné Annuska cserépfalui sajtmester kínálta többféle ízesítéssel készített házi kecskesajtjait.
A bor- és sajtkóstoló után 14:30-tól a Bükkábrányi Népdalkör bordalokból összeállított dalcsokrait hallgathatták meg a vendégek, majd 15 órakor került sor a borgaléria átadó ünnepségére és felszentelésére. Az ünnepségen köszöntőt mondott Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára és Kósik István, Cserépfalu község polgármestere, akik Murvai-Kiss Krisztiánnal, a borgaléria megbízottjával együtt vágták át a nemzeti színű szalagot. Az épületet Hanák József esperes szentelte fel.
15:30 perctől a „Borozzunk a Bükkalján” című film bemutatójára került sor, majd 16 órakor csatlakoztak a 14.Cserépi bor és gasztronomiai rendezvények programsorozatához.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!