Megújult a tibolddaróci iskola informatikai parkja
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósult a Tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola informatikai infrastruktúra fejlesztése.
A projekt 8.934.100.- Ft összegű, 100 %-os mértékű támogatásban részesült. A projekt címe „Tibolddaróc II. Rákóczi Ferenc Általános iskola informatikai infrastruktúra fejlesztése” volt. A támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség biztosította az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft közreműködésével.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A projekt megvalósításában több cég is részt vett. Ezek a cégek a következők voltak: a miskolci székhelyű Aranyboksa Kft, amely a pályázatot készítette és ellátta a projekt menedzsmenti feladatokat, azon belül is kiemelten a pénzügyi teendőket, valamint a támogatás lehívásával kapcsolatos feladatokat. A projekt keretében beszerzett eszközök szállítója, telepítője és beüzemelője a Székesfehérvári székhelyű ALBACOMP RI Rendszerintegrációs Kft volt. A projekt közbeszerzési részében a nyíregyházi NYÍR-HIDROFIL Kft segítette önkormányzatunk tevékenységét.
Mind a három cég teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségét. Ennek köszönhető, hogy az iskola tanulói szeptember 1-jével használatba vehetik a beszerzett informatika eszközöket. Az eszközök közül a legnagyobb érdeklődés, mind a tanulók, mind a pedagógusok részéről, de közvélemény részéről az interaktív táblák irányában a legnagyobb.
A projekt keretében 14 iskolai PC, 5 tantermi csomag, az ezekhez szükséges alkalmazási szerver, szerver szoftver és WIFI csomag lett beszerezve és telepítve. Sor került a használatukhoz szükséges oktatásokra és képzésekre is.
A projekt révén az iskolában megteremtődtek a feltételei a kor számítástechnikai lehetőségeit, eredményeit napi szinten felhasználó, alkalmazó oktatásnak. Ez a pedagógusoktól új szemléletet, alkalmazkodást, ismereteik folyamatos bővítését kívánja meg.
Természetesen az ismertetett eszközök beszerzésével, telepítésével, üzembe helyezésével nem fejeződtek be az oktatás technikai feltételeit javító beruházások. Az említett eszközök optimális használata a jelenleginél gyorsabb jelátvitelt feltételez, aminek a lehetőségét az internet sávszélességének növelése révén biztosítható. Az iskolákban 2016-ig szóló intézkedési terv készült a projekt keretében beszerzett eszközök optimális használatát biztosító tárgyi és személyi feltételek megteremtésére, amit a Képviselő-testület jóváhagyott.
Harai Istvánné polgármester köszöntője után a meghívott vendégek, együtt megtekintették a projekt eredményét, megismerték az eszközök alkalmazásának lehetőségeit, melyben az intézmény pedagógusai voltak segítségükre.
 
 
Projekt azonosító: TIOP-1.1.1-07/1-2008-0993
Projekt megnevezése: Informatikai infrastruktúra fejlesztése Tibolddaróc II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!