Testületi ülés Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2011.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2011. augusztus 31. szerda, 01:00
2011. augusztus 29-én tartotta Mezőnyárád község képviselő – testülete soron következő ülését. A megbeszélésen összesen öt napirendi pont került megtárgyalásra. A napirendi pontok előtt Dr. Horváth László polgármester tájékoztatóját hallhatták a jelenlévők az utolsó testületi ülést követő eseményekről: megtörtént a Szent István király út garanciális javítása, a szerződés szerint 2 éves a garancia ideje. Az elmúlt évben megrendezett „Nyárád Napok”rendezvényre ez év júliusában, az elszámolást követően 1.261.000.- Ft-ot kapott vissza az önkormányzat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Feljelentés alapján a közmunka programban tartott munkavédelmi ellenőrzés során megállapított hiányosságokat pótolták, a szabályzatok kiegészítésére sor került.
Június hónapban ügyészi vizsgálat volt a szabálysértési ügyekben, ahol nem történt elmarasztalás. Jól sikerült rendezvény volt a Béka fesztivál, melynek összes költsége 130.000.- Ft volt. A polgármester köszöntét fejezte ki a szervezők és a segítők munkájáért.
A közmunka program keretében 3 főt 6 hónapig és 2 főt 2 hónapig tudtak foglalkoztatni a szerződéses programon felül. Szerződés keretében szeptember 1-től 7 fő foglakoztatására kerül sor, az óvodában és iskolában a takarítási feladatok ellátására, valamint 2 fő karbantartói munkát fog végezni.
A munkaviszonnyal kapcsolatos változások során, kérelem alapján 1 fő munkaviszonyát megszüntették, továbbá 2 fő nyugdíjazás miatt felmentési idejét tölti.
Hitel meghosszabbításával kapcsolatban eljártak a közjegyzőnél.
A polgármester szólt a falunapi rendezvények megtartásáról, az augusztus 19-i egészségnapról, a kistérség kincsei fotókiállításról, az egyháztörténeti kiállításról valamint Battáné Mészáros Piroska néni festményeiről.
A nyár folyamán megtörtént az önkormányzatnál a Kistérségi Társulási Tanács által végzett belső ellenőrzés, erről a következő ülésen a testület bővebb tájékoztatást kap.
Megtörtént az intézmények tisztasági festése is, melyet a közmunkások végeztek el.
Ezután első napirendben a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról szóló önkormányzati rendelet megtárgyalása történt. Korábban a szociális étkezés és a gyermekek napközbeni ellátása valamint azok térítési díjai külön-külön rendeletben kerültek szabályozásra. A mostani rendelet tervezet egységes szerkezetben tartalmazza a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat és azok térítési díjait. A már korábban elfogadott térítési díjak ez évben nem változnak. Az önkormányzati rendeletet a testület egyhangúlag elfogadta.
Második napirend keretében Szajlai Gábor képviselőnek a képviselői tiszteletdíj folyósítás iránti kérelme megtárgyalására került sor. A képviselő-testület az alakuló ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy nem állapít meg tiszteletdíjat. A képviselőknek abban kellett most dönteniük, hogy kerüljön-e sor tiszteletdíj megállapítására. A testület álláspontja szerint, vagy minden képviselő felveszi a tiszteletdíját vagy egyikük sem. A vita után a testület 1 igen, 1 tartózkodás és 4 nem szavazattal úgy döntött, hogy nem állapítanak meg tiszteletdíjat, így a tiszteletdíjnak megfelelő összeget egy elkülönített számlán kezelik, egy későbbi felhasználásra.
Harmadik napirendben a VIII. Nyárádi Lovasnapok megrendezéséhez – az előző évekhez hasonlóan - 150.000 Ft támogatást szavazott meg a testület egyhangúlag.
Negyedik napirendben Takácsné Dohány Kinga mezőkövesdi lakos tulajdonában lévő – az Akácfa út 41. szám alatti - ingatlan felajánlását fogadta el a testület. Ezen az ingatlanon folyik keresztül a kis-völgy egy része, mely az esőzések során gondot jelent . Egy jelképes 10.000 Ft-os összegért valamint az egyéb tulajdonba kerülési költségek felvállalásáért kerülhet az önkormányzat birtokába az ingatlan. A képviselők egyhangúlag támogatták a vételt.
Ötödik napirendben indítványok, javaslatok között szerepelt többek között az elhanyagolt területek kaszálása, az iskolai évnyitó időpontja, a temető melletti közkút használata és környékének a kaszálása. Szó volt továbbá arról is , hogy ebben az évben ismét lesz lakossági szociális szén juttatás a bükkábrányi Bányától. Azonban ebben az évben nem tudják ingyenesen biztosítani a szociális szenet, mely után 224.- Ft/q+Áfa díjat kell fizetni. Az előzetes felmérés alapján 75 család igényli a kedvezményes szenet.
A következő testületi ülés szeptember 12-én lesz.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!