Ülésezett a mezőkeresztesi városvezetés
Írta: Eleven Televízió   
2011. október 15. szombat, 13:14
Október 13-án tartotta soron következő ülését Mezőkeresztes képviselő testülete.
Első napirendi pontban a felsőoktatásban tanulók Bursa Hungarica ösztöndíj támogatásáról döntöttek a képviselők. Képviselői javaslat született arra, hogy az önkormányzat az eddigi 45 000 forintos havi juttatást 55 000 forintra emelje. Rövid vita után az emelést 1 tartózkodással és 5 igen szavazattal fogadták el.
A második, vagyis az "Egyebek" napirendben több téma is a testület elé került.
Először a Bercsényi út 7. szám alatti, az önkormányzat által tájház kialakítása céljából megvásárolt ingatlan helyi védettség alá helyezéséről született egyhangú döntés. Az átalakítási munkák elsősorban pályázati pénzekből valósulnak majd meg több lépcsőben.
A következőkben egy lakossági beadvány került a képviselők asztalára. E szerint a panaszos sérelmezi, hogy a lakása melletti kishaszonbérbe adott területen folyó mezőgazdasági munkák zavarják a nyugalmát és kéri az önkormányzatot a szükséges intézkedések megtételére. A témával kapcsolatosan vélemények és ellenvélemények hangzottak el. Végső döntésként a városvezetés úgy határozott, hogy a következő ülésre a panaszos is meghívást kap, hogy megoldást találhassanak a problémára.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezek után felvetődött, hogy az egyházi rendezvények, különös tekintettel a búcsúkra, legyenek mentesek a területfoglalási díjtól. A város ezzel is ösztönözné az árusokat és más szolgáltatókat a részvételre. A javaslat egyhangú igennel került elfogadásra.
A szavazás után polgármesteri tájékoztató hangzott el a beadott Leader pályázatokról és a további lehetőségekről. A pályázatokhoz szükséges önrészt szintén egyhangú igen szavazattal hagyták jóvá a testület tagjai.
Önálló napirendként került megtárgyalásra a Városi Könyvtár névadása. Az intézmény október 26-án veszi fel Tahy Olga nevét az akkori ünnepi rendezvénysorozat keretében. Elhangzott továbbá a rendezvénysorozat programjának tervezete is.
Ezek után a testület zárt ülés keretében folytatta a munkát.

Az ülésről készült vágatlan felvételt október 20-án csütörtökön láthatják nézőink az Eleven Televízió műsorán, valamint hamarosan közzétesszük honlapunkon is.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!