Kamera fogta fatolvajok
Írta: Eleven Televízió   
2011. október 19. szerda, 21:05
Sályi akácos erdő tulajdonosa az előző évek tapasztalatai alapján minden eshetőségre felkészült a hirtelen jött hideg beálltával.
Éppen ültetvényénél járt, amikor fa reccsenésére lett figyelmes. Digitális kameráját magához véve elindult a zaj irányába. Mikor meglátta a két serényen gyűjtögető fiatalembert a fák között, a kamerát bekapcsolva odaszólt nekik: "Mit keresnek az erdőmben?!" mire azt a választ kapta "Száraz fát lehet szedni!". Válaszként a tulajdonos közölte, hogy az akácos az ő tulajdona, s nem adott senkinek engedélyt még száraz fa összeszedésére sem. Közben telefonon értesítette a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A kamerát észlelve az egyik elkövető futásnak eredt de még fenyegetőn visszakiabált: "Úgyis megkereslek!".
Társa egy darabig tovább szedte a földről a fát és a már korábban összekészített kupachoz hordta, majd gondolt egyet, s ő is elszaladt.
A kiérkező rendőrök a felvétel birtokában adatgyűjtést végeztek, így jutottak el Sz.R. sályi lakoshoz, aki elismerte tettét (annál is inkább, mivel ő egyértelműen felismerhető a felvételen), és megnevezte társát is. Lakásán való felkeresését követően R.P.A. is nyilatkozatot tett a cselekmény társtetteskénti elkövetéséről.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt a két tettenért férfit szabálysértési őrizetbe vette, és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása keretén belül bíróság elé állította.
A bíróság mindkét elkövetőt 35.000 Ft pénzbírsággal sújtotta.
 
(A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!