Mezőkövesdi hírek - 2011. október 26.
Írta: Eleven Televízió   
2011. október 26. szerda, 07:44
Hivatalosan is átadták

Hivatalosan is átadták a megépült Piaccsarnokot és a megújult Közösségi Házat és Szent László teret október 21-én Mezőkövesden.
Mezőkövesd Város Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című, a Magyar Állam és az Európai Unió által támogatott pályázata révén épülhetett meg az elmúlt esztendőben a Piaccsarnok, valamint kaphatott új külsőt a Közösségi Ház és a Szent László-tér.
10 órai kezdettel a Piaccsarnokban gyűltek össze a meghívottak, ahol a matyó táncot követően dr. Fekete Zoltán polgármester mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy a létesítmény megépítésével, létrehozásával a település régi álma, célja valósult meg. Ezt követően a kivitelezés menetét a Wiktori Kft. munkatársa, Bán Tibor mutatta be. Ezután dr. Berkes László plébános megáldotta és megszentelte az új Piaccsarnokot. Az átadó ceremónia zárásaként dr. Fekete Zoltán polgármester, a Wiktori Kft. képviseletében Farkas Zoltán és Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója átvágta a nemzeti színű szalagot.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A program ezt követően 11 órától a Közösségi Háznál folytatódott, ahol Guba Viktória éneke után dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, majd pedig a kivitelező cég, az Imola Kft. képviselője ismertette a munkafolyamatokat.
Az átadó beszédek után Dr. Medvegy János plébános megáldotta és megszentelte a megújult létesítményeket. Az ünnepség zárásaként dr. Fekete Zoltán polgármester, Szobonya Sándor vezérigazgató, Kazárné Kalber Nikolett ügyvezető igazgató és a kivitelező cég képviselője átvágta a nemzeti színű szalagot. A szalagátvágás után pedig megtekintették az új külsejű teret és a Közösségi Házat.

M. Zs.



Október 23-ai ünnepség

Az 1956-os Forradalomra és Szabadságharcra emlékeztünk október 22-én és 23-án Mezőkövesden.
A Forradalom 55. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség szombat délután a Pro Urbe díjas Mezőkövesdi Fúvószenekar térzenéjével kezdődött. Ezt követően a városvezetés, a pártok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek elhelyezték az emlékezés virágait az 1956-os emlékműnél.
A program ezt követően a megújult Közösségi Házban folytatódott, ahol idén az ünnepi beszédet dr. Fekete Zoltán polgármester mondta, aki beszédében kiemelte '56 szellemiségét, jelentőségét, és annak az utókorra hagyott felelősségtudatot.
A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület műsora hazánk egyik legmeghatározóbb történelmi eseményeire, október 23-át megelőző és követő napokra kalauzolta vissza az ünneplőket.
Október 23-án este pedig a KITEZ Zenekar előadásában a Sanguis Martirum – magyar katolikus papok és szerzetesek vértanúsága a XX. századi diktatúrákban” című szimfónikus rockballadát tekinthették meg az együtt ünneplők a Jézus Szíve Templomban.

M. Zs.

Polgármesteri köszöntés

Dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a Serdülő Országos Bajnokságon kiválóan szereplő kövesdi sportolókat. Mint arról korábban beszámoltunk nagyszerű teljesítményt nyújtottak a Mezőkövesd-Zsóry SE színeiben induló bokszolók az OB-n. A kövesdi fiatalok közül Balogh Elemér a 6. helyen végzett, Nagy Ferenc bronzérmes lett, míg Paczók Erik országos bajnoki címet szerzett a Sárospatakon lebonyolított megmérettetésen. Az MSE-Zsóry klubtermében október 17-én megrendezett ünnepi eseményen Dr. Fekete Zoltán mellett részt vett Malatinszky Károly, az ökölvívók szakosztályvezetője és Tóth József edző. Városunk első embere többek között gratulált az ökölvívó szakosztály kiemelkedő eredményeihez. Dr. Fekete Zoltán a sportolók és a szakmai stáb tagjainak, valamint mindenkinek köszönetet mondott, aki segítséget nyújtott a sikeres szerepléshez. „Gratulálok a kiemelkedő eredményekhez, amely nemcsak nektek, illetve az egyesületnek, hanem a városnak is nagy dicsőség. Kívánom, hogy a jövőben is hasonlóan szép sikereket érjetek el a sportágban.”- mondta Dr. Fekete Zoltán.
Városunk első embere a köszöntés végén egy-egy ajándékcsomagot adott át a bokszolóknak.
Tóth József edző megköszönte a város vezetőjének a kitüntetett figyelmet, majd hozzáfűzte, hogy a jövőben is mindent meg fognak tenni azért, hogy minél több dicsőséget szerezzenek az egyesületnek és a városnak. Az ökölvívókra még jó néhány verseny vár ebben az esztendőben. Az Ifjúsági Magyar Bajnokságot novemberben bonyolítják le, ahol Viszneki Istvánért szoríthatnak majd a kövesdi bokszbarátok.
„Köztudott, hogy Viszneki István magasan jegyzett ökölvívó volt, nemcsak Mezőkövesden, hanem országos szinten is. Sajnos a tavalyi évet nagyon ellazsálta és ez a ringben nyújtott teljesítményén is alaposan meglátszott. Az elmúlt hónapokban újra keményen dolgozott, de azt nem tudom megmondani, hogy mire lehet majd képes az OB-n. Véleményem szerint a 60 kg-osok mezőnye a legkiegyensúlyozottabb az Ifjúsági korosztályban, ezért nagyon nehéz lesz a dobogóra kerülni.” – zárta gondolatait Tóth József, a Mezőkövesd-Zsóry SE ökölvívó szakosztályának az edzője.
Az Ifjúsági Országos bajnokságot Kiskunhalason rendezik meg november 3-6-a között, míg a Férfi Felnőtt OB-nak Szombathely ad majd otthont december 7-től 10-ig.

B. K.




KRESZ-oktatás gyerekeknek

A KRESZ-táblákkal és a közlekedési szabályokkal ismerkedhettek meg interaktív módon az alsó tagozatos diákok a Bárdos Lajos Tagiskolában október 20-án.

Az egyik mezőkövesdi autósiskola egyedülálló kezdeményezésére a helyi tagiskolák alsó tagozatosai számára tájékoztató órát tartanak, amelynek első állomása a Bárdos Lajos Tagiskola volt. Az órákon a gyerekek megismerkedhettek a különböző táblák jelentésével, a főbb gyalogos és a kerékpáros közlekedést érintő szabályokkal.
Az előadás során játékos formában sajátíthatták el az új információkat a diákok. A tájékoztató óra keretében játékos teszteket is kitölthettek a gyerekek. A Bárdos Lajos Tagiskola növendékei után a Mező Ferenc Tagiskola és a Szent Imre Tagiskola tanulói is részt vehetnek majd ilyen KRESZ-t oktató órán.

M.Zs.

 
(forrás: Mezőkövesdi Média KHT.)
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!