Népdaléneklési verseny a mezőkeresztesi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2011. november 01. kedd, 21:15
A Keresztesi csata közelgő évfordulója alkalmából a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában fontosnak tartották, hogy a történelmi múlt ápolása mellett a diákokkal megismertessék népzenei értékeinket, hagyományainkat, a népzene „gyöngyszemeit”.
Ennek kapcsán került sor október 25-én a felső tagozatosok között meghirdetett népdaléneklési versenyre.
Az 5-6. évfolyamosok kötelező dalaként az "Érik a szőlő", a 7-8. évfolyamosok kötelező dalaként pedig az "Ősszel érik babám a fekete szőlő" kezdetű népdal volt megjelölve. Mindkét kategóriában egy önállóan választott magyar népdalt kellett még a tanulóknak a 3 tagú zsűri előtt előadniuk. A választás változatos volt. Mindkét kategőriában 7-7 tanló nevezett, a szabadon választott dalok palettáje meglehetősen széles volt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A zsűri tagjai figyelmet fordítottak a tiszta éneklés, egyedi hangszín megfigyelése mellett az előadásmódra, a népi motívumok megjelenítésére. A helyezést elért tanulók az oklevelek mellett jutalomban is részesültek, melyet az Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért elnevezésű alapítvány finanszírozott.
A szervezők bíznak benne, hogy a következő tanévben többen vállalkoznak erre a nem könnyű, összetett, de annál hasznosabb és szép versenyre.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!